• Διεθνής πολιτική

    Ζελένσκι: Συνεχίζουμε να ενισχύουμε τη γραμμή άμυνας για το επόμενο έτος

    • NewsRoom
    Βολοντίμιρ Ζελένσκι

    Βολοντίμιρ Ζελένσκι


    «Συνεχίζουμε να προετοιμάζουμε και να εκπαιδεύουμε τις δυνάμεις άμυνας και ασφάλειας της Ουκρανίας για το επόμενο έτος. Αυτή η χρονιά θα είναι κρίσιμη»,  δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του, που μεταδόθηκε το βράδυ της Τρίτης.

    «Πραγματοποίησα σήμερα μια συνεδρίαση στο Αρχηγείο – την 44η για φέτος. Το θέμα είναι σαφές. Πρώτα απ’ όλα είναι το Μπαχμούτ, η Κρεμίνα και το Ντονμπάς γενικότερα. Μας απασχολούν οι πιθανές ενέργειες του εχθρού στην ανατολική πλευρά και οι δικές μας ενέργειες εκεί. Ακούσαμε τους διοικητές, αποφασίσαμε τα βήματα για το εγγύς μέλλον. Συνεχίζουμε να προετοιμάζουμε τις αμυντικές δυνάμεις και την ασφάλεια της Ουκρανίας μέχρι το επόμενο έτος. Αυτό θα πρέπει να είναι ένα αποφασιστικό έτος. Καταλαβαίνουμε ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν το χειμώνα, καταλαβαίνουμε τι πρέπει να κάνουμε την άνοιξη και, επομένως, καταλαβαίνουμε ποια αποτελέσματα πρέπει να επιδείξει ολόκληρος ο τομέας της άμυνας και της ασφάλειας», τόνισε ο Ζελένσκι.

    Ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε ότι η προμήθεια πυρομαχικών και η επισκευή στρατιωτικού εξοπλισμού συζητήθηκαν ξεχωριστά. Ευχαρίστησε τους Ουκρανούς ειδικούς, όλους τους εταίρους και όλους όσους συμμετέχουν στις σχετικές εργασίες.

    «Καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα σύστημα όχι μόνο για την επιστροφή επισκευασμένου εξοπλισμού στο πεδίο της μάχης, αλλά και για την παραλαβή τροπαιοφόρου εξοπλισμού από το πεδίο της μάχης και τη θέση του στην υπηρεσία της χώρας μας. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα της χρονιάς και μπράβο σε όλους όσοι συμμετείχαν», δήλωσε ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους.

    Επιπλέον, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι συνομίλησε με την πρωθυπουργό της Ιταλίας, την οποία ευχαρίστησε για την υποστήριξη.

    «Η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε ότι το θέμα της αεράμυνας για την Ουκρανία βρίσκεται υπό εξέταση και έχουμε συντονίσει τα βήματά μας. Πιστεύω ότι η ιταλική υποστήριξη θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε την άμυνα του ουρανού της Ουκρανίας. Φυσικά, συζητήσαμε επίσης τα διπλωματικά μας σχέδια για τους επόμενους μήνες. Καθώς και τις χειμερινές απειλές, τις οποίες είμαι βέβαιος ότι θα ξεπεράσουμε από κοινού», δήλωσε.

    Διαβάστε επίσης:

    Ουκρανία: Το Κίεβο θα βιώνει ξαφνικές διακοπές ρεύματος όλο τον χειμώνα

    Η Ρωσία κάνει λόγο για βαριές απώλειες του ουκρανικού στρατού



    ΣΧΟΛΙΑ