• Διεθνής πολιτική

    Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός ανακατέλαβε σχεδόν 2.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφών

    • NewsRoom
    Βολοντίμιρ Ζελένσκι

    Βολοντίμιρ Ζελένσκι


    “Μόνο αυτήν την εβδομάδα, οι στρατιώτες μας απελευθέρωσαν 776 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφών στα ανατολικά και 29 κοινότητες, οι έξι εκ των οποίων στην περιοχή του Λουχάνσκ. Συνολικά, 2.434 τετραγωνικά χιλιόμετρα του εδάφους μας και 96 κοινότητες έχουν ήδη απελευθερωθεί από την έναρξη αυτής της επιχείρησης”, ανέφερε το βράδυ της Παρασκευής ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

    Τις τελευταίες ημέρες ο ουκρανικός στρατός έχει πετύχει σημαντικές νίκες στην περιοχή του Χαρκόβου, στα βορειοανατολικά, αλλά και στα νότια, κοντά στη Χερσώνα, μια πόλη που ελέγχεται από τους Ρώσους.

    Στα μέσα Σεπτεμβρίου ο Ζελένσκι ανέφερε ότι ο στρατός ανακατέλαβε περίπου 6.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, στην πρώτη αντεπίθεσή του, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

    Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν στις αρχές Σεπτεμβρίου ότι ξεκινούν αντεπίθεση στα νότια και κατόπιν στην περιοχή του Χαρκόβου που συνορεύει με τη Ρωσία, αναγκάζοντας τους Ρώσους στρατιώτες να υποχωρήσουν σε άλλες θέσεις. Σήμερα, οι ρωσικές δυνάμεις έκαναν λόγο για νίκες τους στην ανατολική Ουκρανία, έπειτα από αλλεπάλληλες, οδυνηρές ήττες σε πολλά μέτωπα, ωστόσο το Κίεβο κάλεσε τους Ρώσους στρατιώτες να επιλέξουν να παραδοθούν.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης:

    Μοταρέλα: Η Ιταλία ξέρει να φροντίζει τον εαυτό της – Πέφτουν οι τόνοι αντιπαράθεσης με την Γαλλία

    Ρωσία: Κατάσχεση των γραφείων της Memorial λίγο μετά την βράβευσή της με το Νόμπελ Ειρήνης

    Βρετανία: Νέα κυβερνητική κρίση – Διαγράφεται ο υφυπουργός Εμπορίου για αδιευκρίνιστους λόγους



    ΣΧΟΛΙΑ