• Διεθνής πολιτική

    Βρετανία: Νέα κυβερνητική κρίση – Διαγράφεται ο υφυπουργός Εμπορίου για αδιευκρίνιστους λόγους

    • NewsRoom


    Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας απομάκρυνε από την κυβέρνησή της τον υφυπουργό Εμπορίου Κόνορ Μπερνς, με αφορμή μια καταγγελία σε βάρος του για ένα «βαρύ παράπτωμα» που διέπραξε κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος.

    Ένας εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ είπε ότι ζητήθηκε από τον Μπερνς «να αποχωρήσει, με άμεση ισχύ, από την κυβέρνηση». «Η πρωθυπουργός έλαβε αυτό το μέτρο αμέσως μόλις ενημερώθηκε για αυτήν την καταγγελία» και «όλοι οι υπουργοί θα έπρεπε να υιοθετήσουν έναν κώδικα συμπεριφοράς» ανάλογο με αυτόν που αναμένουν οι πολίτες από αυτούς, πρόσθεσε.

    Διεγράφη και από την κοινοβουλευτική ομάδα των Συντηρητικών

    Η Ντάουνινγκ Στριτ δεν διευκρίνισε ποιο είναι το «παράπτωμα» που προσάπτεται στον Κόνορ Μπερνς. Σύμφωνα με πολλά βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο υφυπουργός συμπεριφέρθηκε «απρεπώς» στο συνέδριο του κόμματος που φιλοξενήθηκε αυτήν την εβδομάδα στο Μπέρμιγχαμ και σημαδεύτηκε από έντονες διαφωνίες.

    Η Λιζ Τρας ανέλαβε την πρωθυπουργία στις 5 Σεπτεμβρίου, διαδεχόμενη τον Μπόρις Τζόνσον ο οποίος παραιτήθηκε, «πληγωμένος» από αλλεπάλληλα σκάνδαλα. Ο Κόνορ Μπερνς, 50 ετών, ήταν υπουργός αρμόδιος για τη Βόρεια Ιρλανδία στην κυβέρνηση του Τζόνσον. Δήλωσε στην ταμπλόιντ The Sun ότι «θα συνεργαστεί πλήρως με την έρευνα» και «ανυπομονεί να καθαρίσει το όνομά του».

    Ο Μπερνς διαγράφηκε επίσης από την κοινοβουλευτική ομάδα του Συντηρητικού Κόμματος.

    Διαβάστε επίσης

    Ρωσία: Κατάσχεση των γραφείων της Memorial λίγο μετά την βράβευσή της με το Νόμπελ Ειρήνης

    Ρωσία: Ζητά να συμμετέχει στην σουηδική έρευνα για τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream

    Πούτιν: Κιμ Γιονγκ Ουν, Ερντογάν, Λουκασένκο, Καντίροφ μεταξύ των ηγετών που ευχήθηκαν για τα γενέθλιά του



    ΣΧΟΛΙΑ