ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ουκρανία πραγματοποίησε δοκιμή νέων πυραύλων εγχώριας παραγωγής, δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μέσω ανάρτησής του στην εφαρμογή Telegram.
Ο Ζελένσκι ανέφερε ότι ενημερώθηκε για τη δοκιμή από τον στρατό, ενώ πρόσθεσε ότι «Επιταχύνουμε την παραγωγή τους».
Νωρίτερα, ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας Αντρίι Σίμπιχα ζήτησε στις Βρυξέλλες οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ να δώσουν στη χώρα του 20 νέα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας ώστε να αντικρούσει τα πλήγματα των ρωσικών πυραύλων.
Η Ουκρανία χρειάζεται, είπε, «επείγουσες παραδόσεις επιπρόσθετων συστημάτων Hawks, Nasams, ή Iris-T».
«Θα μας βοηθήσουν να αποτρέψουμε το μπλακάουτ» δήλωσε ο υπουργός στους δημοσιογράφους στην έδρα του ΝΑΤΟ, καθώς τα ρωσικά πλήγματα στοχεύουν εδώ και εβδομάδες στην καταστροφή των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας.
Διαβάστε επίσης:
Ζελένσκι: Θέλουμε όπλα και εγγυήσεις από το ΝΑΤΟ πριν από τις διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα
Ουκρανία: Ο Ζελένσκι έτοιμος για υποχωρήσεις, αν το ΝΑΤΟ παρέχει προστασία
Ζελένσκι: Θετικός για συμφωνία με την Ρωσία υπό την «ομπρέλα» του ΝΑΤΟ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φωτιά βάζει ο Πόλεμος στο Ιράν στη μάχη των λόμπι για την επόμενη μέρα στην ενέργεια
- Πόλεμος στο Ιράν: Συνεχίζεται για 9η μέρα ο πόλεμος – Το Ισραήλ χτυπά τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις σε Τεχεράνη και Λίβανο – Τέσσερις νεκροί στη Βηρυτό (upd)
- Γιώργος Προκοπίου… όπως Ωνάσης και Νιάρχος: Τα πλοία του αψηφούν τους πυραύλους στα Στενά του Ορμούζ – Αφιέρωμα της WSJ
- Σεισμός 5,3 Ρίχτερ χτύπησε την Ήπειρο, κοντά στην Αλβανία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.