• Διεθνής πολιτική

  Ζαχάροβα: Tο ΝΑΤΟ έχει επιστρέψει σε μια νοοτροπία Ψυχρού Πολέμου

  • NewsRoom
  Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα

  Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα


  Η Ρωσία δήλωσε πως το ΝΑΤΟ έχει επιστρέψει σε μια νοοτροπία Ψυχρού Πολέμου, καθώς η συμμαχία γιορτάζει την 75η επέτειο από την ίδρυσή της αυτή την εβδομάδα.

  «Σήμερα, στις σχέσεις με τη Ρωσία, ο συνασπισμός έχει επιστρέψει σε σκηνικό Ψυχρού Πολέμου», δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

  Είπε πως το ΝΑΤΟ δεν έχει θέση σε έναν «πολυπολικό κόσμο», τον οποίο η Μόσχα λέει ότι επιδιώκει να οικοδομήσει προκειμένου να θέσει τέλος στην κυριαρχία των ΗΠΑ, ωστόσο παραμένει το επίκεντρο της προσοχής της Ρωσίας.

  Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξαπέλυσε την «ειδική στρατιωτική επιχείρησή» του, όπως την αποκαλεί, στην Ουκρανία το 2022 με στόχο όπως είπε να εμποδίσει το ΝΑΤΟ να επεκτείνει την παρουσία του κοντά στη Ρωσία. Όμως ο πόλεμος βοήθησε να κινητοποιηθεί η συμμαχία, τα μέλη της οποίας αυξήθηκαν σε 32 με την εισδοχή της Φινλανδίας και της Σουηδίας.

  Οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες προκειμένου να συζητήσουν προτάσεις που θα δώσουν στη Συμμαχία έναν πιο άμεσο ρόλο στον συντονισμό του εφοδιασμού όπλων, πυρομαχικών και εξοπλισμού στην Ουκρανία.

  Δυτικές κυβερνήσεις λένε πως βοηθούν την Ουκρανία να πολεμήσει για την επιβίωσή της απέναντι στην εισβολή της Ρωσίας. Η Ζαχάροβα είπε πως η ιστορία του ΝΑΤΟ είναι «γεμάτη επιθετικές περιπέτειες που έφεραν πολέμους και καταστροφή σε πολλά έθνη» και πως η επέτειός του δεν είναι λόγος για πανηγυρισμούς.

  Διαβάστε επίσης:

  ΗΠΑ: Είχαν προειδοποιήσει τη Ρωσία ότι η τρομοκρατική επίθεση θα γίνονταν συγκεκριμένα στο Crocus City Hall

  Τουρκία: Ένας νεκρός, τέσσερις τραυματίες σε επεισόδια μετεκλογικής βίας

  Υπό νομική κηδεμονία για ιατρικούς λόγους ο 95χρονος Ζαν Μαρί Λεπέν  ΣΧΟΛΙΑ