Διεθνής πολιτική

Ζαχάροβα: Η Ρωσία προσβλέπει σε συνέχιση των συνομιλιών για τις εγγυήσεις ασφαλείας

  • NewsRoom
Η Μαρία Ζαχάροβα (δεξιά) μιλά μρποστά από το λογότυπο του υπουργείου εξωτερικών της Ρωσίας

Μαρία Ζαχάροβα


Η Ρωσία προσβλέπει στο ότι οι συνομιλίες για τις εγγυήσεις ασφαλείας θα συνεχισθούν. Την δήλωση αυτή έκανε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας τα αποτέλεσματα της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

«Η στρατιωτικό-πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη συνεχίζει να επιδεινώνεται. Οι ρωσικές προτάσεις για τις εγγυήσεις ασφαλείας, στις οποίες δεν έχουμε λάβει ακόμη σαφή απάντηση από τη συμμαχία, αποσκοπούν στο να αντιμετωπισθεί αυτή η κατάσταση», δήλωσε η Ζαχάροβα

«Προσβλέπουμε στο ότι οι συνομιλίες για αυτές (τις εγγυήσεις ασφαλείας) θα συνεχισθούν. Θα επιμείνουμε να σταματήσει το ΝΑΤΟ την προκλητική πολιτική της διεύρυνσης, να παραιτηθεί από την ανάπτυξη επιθετικών εξοπλισμών που συνιστούν απειλή για εμάς κοντά στα σύνορα μας και να επιστρέψει η διάταξη των δυνάμεων της συμμαχίας στις θέσεις του 1997», δήλωσε η Ζαχάροβα εκτιμώντας παράλληλα ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της Βορειοατλαντικής συμμαχίας κοντά στα σύνορα της Ρωσίας μελλοντικά θα συνεχίσουν μόνο να αυξάνονται.

Η Ζαχάροβα μιλώντας επίσης στο τηλεοπτικό κανάλι NTV, δήλωσε ότι οι δυτικοί εταίροι προτείνουν τώρα εναλλακτικά στη Ρωσία συνομιλίες σε θέματα, για τα οποία δεν ήθελαν να ακούσουν πριν από ένα χρόνο. «Κανείς δεν ήθελε να ακούσει. Μας έλεγαν ότι δεν είναι κατάλληλη η ατμόσφαιρα για να αρχίσει ο διάλογος στα πλαίσια του Συμβουλίου Ρωσίας-ΝΑΤΟ», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Ουκρανία: Οι άμαχοι φεύγουν από το Ντονμπάς

Ουκρανία: Η Ρωσία προσπαθεί να προκαλέσει τον στρατό μας να επιτεθεί

Ουκρανία: Η εκκένωση του Ντονέτσκ αφορά περίπου 700.000 ανθρώπουςΣΧΟΛΙΑ