• Διεθνής πολιτική

    Ζαχάροβα για δίωξη Τραμπ: Στις ΗΠΑ ακόμα και οι Πρόεδροι δεν αισθάνονται ασφαλείς

    • NewsRoom
    Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα

    Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα


    Ειρωνική απάντηση στις έντονες διαμαρτυρίες των ΗΠΑ για τη σύλληψη του Αμερικανού ανταποκριτή της Wall Street Journal Ιβάν Γκέρσκοβιτς έδωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

    Η Ζαχάροβα αναφέρθηκε στη σχετική δήλωση του Τζον Κίρμπι, εκπροσώπου του Συμβουλίου Ασφάλειας τους Λευκού Οίκου, για την σύλληψη του δημοσιογράφου, αντιπαραθέτοντας την ποινική δίωξη κατά του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ.

    «Ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, έκανε μια ακόμη δήλωση ότι οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι φέρεται να μην αισθάνονται ασφαλείς στη Ρωσία καθώς μπορεί να κινδυνέψουν με φυλάκιση. Τζον, στις Ηνωμένες Πολιτείες ακόμη και οι πρόεδροι των ΗΠΑ δεν αισθάνονται ασφαλείς, καθώς μπορεί κινδυνέψουν με φυλάκιση» ανέφερε η Μαρία Ζαχάροβα.

    Υπενθυμίζεται πως ο Τζον Κίρμπι είχε ζητήσει την άμεση απελευθέρωση του Γκέρκσοβιτς, ο οποίος κατηγορείται για κατασκοπία από τη Μόσχα, ενώ είχε καλέσει του Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στη Ρωσία να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα για λόγους ασφάλειας.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    ΗΠΑ: Τουλάχιστον 11 νεκροί από το πέρασμα της κακοκαιρίας – Για νέο κύμα ετοιμάζεται η χώρα

    Βόρεια Κορέα: Η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν κατηγορεί την Ουκρανία για «πυρηνικές φιλοδοξίες»



    ΣΧΟΛΙΑ