• Top Stories

    ΗΠΑ: Παρακάμπτουν Obama και μιλούν για χερσαίες επιχειρήσεις στη Συρία

    • NewsRoom

    Ashton Carter, Yπ.Άμυνας ΗΠΑ


    Αλλαγή τακτικής ή παράκαμψη Obama; Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι έτοιμη να αλλάξει τακτική στη μάχη που διεξάγει ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και ενδεχομένως η αλλαγή αυτή να περιλαμβάνει και χερσαία εμπλοκή, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ashton Carter. «Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τους κανόνες εμπλοκής μας», δήλωσε ο κ. Carter, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC. «Ο πρόεδρος Barack Obama έχει αναφέρει πως είναι έτοιμος να κάνει περισσότερα, ακόμη και στο έδαφος».

    Ο Ομπάμα έχει αποκλείσει χερσαία επέμβαση

    Τη Δευτέρα,  πάντως κ. Obama απέκλεισε την πιθανότητα εκτεταμένων χερσαίων επιχειρήσεων στην Συρία, ως μέρος της επιχείρησης ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Όπως τόνισε, μια τέτοια επέμβαση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων θα είχε μόνο προσωρινά αποτελέσματα.

    Να κλείσουν τα σύνορα στους Σύρους πρόσφυγες θέλουν οι Ρεπουμπλικάνοι

    Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Paul Rayan, στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, τόνισε ότι η ανάγκη για εισαγωγή νομοθεσίας με την οποία θα κλείνουν προσωρινά οι πόρτες των ΗΠΑ σε Σύρους πρόσφυγες, προκειμένου η χώρα να προστατευθεί από τζιχαντιστικές απειλές.

    Πρόεδρος Βουλής Αντιπροσώπων ΗΠΑ
    Πρόεδρος Βουλής Αντιπροσώπων ΗΠΑ

    Xαρακτήρισε την εισαγωγή του νόμου στο Κογκρέσο ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για την προστασία των Αμερικανών από το Ισλαμικό Κράτος.
    Πρόσθεσε δε ότι έχει μιλήσει ήδη με τον επίσης ρεπουμπλικανό ηγέτη της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ και ότι η πρώτη ψηφοφορία επί του σχετικού νομοσχεδίου θα διεξαχθεί εντός της Πέμπτης.



    ΣΧΟΛΙΑ