• Διεθνής πολιτική

  Wagner: Ολοκληρώνεται η αποχώρηση από το Βορόνεζ

  • NewsRoom
  Γεβγκένι Πριγκόζιν

  Γεβγκένι Πριγκόζιν


  Οι μισθοφόροι της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Βάγκνερ ολοκληρώνουν την αποχώρησή τους από την περιφέρεια Βορόνεζ, στα σύνορα με την Ουκρανία, μετά τον τερματισμό της ανταρσίας τους, δήλωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

  “Οι μονάδες της μισθοφορικής οργάνωσης Βάγκνερ ολοκληρώνουν την αποχώρησή τους από την περιφέρεια Βορόνεζ”, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Telegram ο περιφερειάρχης της Αλεξάντερ Γκούσεφ, διαβεβαιώνοντας ότι η απομάκρυνση διεξάγεται “κανονικά χωρίς επεισόδια”.

  Οι μισθοφόροι της Βάγκνερ είχαν ήδη αποσυρθεί χθες, Σάββατο, το βράδυ από την πόλη Ροστόφ, στη νοτιοδυτική Ρωσία –όπου νωρίτερα είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους το αρχηγείο του στρατού, σημαντικό κέντρο για τις ρωσικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία– μετά την συμφωνία που επετεύχθη για τον τερματισμό της ανταρσίας τους έπειτα από τις διαπραγματεύσεις που έγιναν ανάμεσα στον επικεφαλής της οργάνωσης Γεβγκένι Πριγκόζιν και τον Λευκορώσο πρόεδρο Αλεξάντρ Λουκασένκο.

  Σήμερα ήρθησαν όλα τα περιοριστικά μέτρα που είχαν τεθεί σε ισχύ στους αυτοκινητοδρόμους της περιφέρειας του Ροστόφ λόγω της ανταρσίας της Βάγκνερ, ανακοίνωσε παράλληλα το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

  “Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε”, σημείωσε εκπρόσωπός του, τις δηλώσεις του οποίου επικαλέστηκε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

  Επίσης έχει αποκατασταθεί η λειτουργία των σιδηροδρομικών και οδικών συγκοινωνιών της περιφέρειας Ροστόφ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

  Διαβάστε επίσης: 

  Ρωσία: Άρση των περιορισμών στα μέσα μαζικής μεταφοράς στο Ροστόφ

  Ρωσία: «Αποκεφαλίζονται» Σοϊγκού και Γερασίμοφ λένε τα ρωσικά ΜΜΕ

  Ρωσία: Ο Πριγκόζιν έδωσε εντολή στους μισθοφόρους της Wagner να επιστρέψουν στις βάσεις τους

  ──────────────────

  Εκλογές 2023  ΣΧΟΛΙΑ