ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Βρετανία αντιδρά σε εσωτερικό υπόμνημα του Πενταγώνου των ΗΠΑ: «Η κυριαρχία των νησιών Φώκλαντ ανήκει στη Βρετανία»
Το πολεμικό πλοίο του Βασιλικού Ναυτικού HMS Dragon ξεκίνησε τον απόπλου του από το λιμάνι του Πόρτσμουθ, αρχίζοντας το ταξίδι του προς την ανατολική Μεσόγειο.
Η ανάπτυξη του πλοίου ανακοινώθηκε μετά από επίθεση με drone που στόχευσε τη βρετανική αεροπορική βάση της RAF στο Ακρωτήρι, στην Κύπρο.
Σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση, το πλοίο είναι εξοπλισμένο με το πυραυλικό σύστημα Sea Viper, το οποίο μπορεί να εκτοξεύσει οκτώ πυραύλους σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα και να καθοδηγεί έως και 16 πυραύλους ταυτόχρονα.
Υπενθυμίζεται πως στην Κύπρο έχουν ήδη σταλεί δύο ελληνικές φρεγάτες, η Κίμων και η Ψαρά, ενώ πλοία στέλνουν στην περιοχή και οι Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία.
🚨 BREAKING: HMS Dragon has now departed Portsmouth to defend RAF Akrotiri in Cyprus pic.twitter.com/PwQR5NZSQO
— Politics UK (@PolitlcsUK) March 10, 2026
Διαβάστε επίσης
ΗΠΑ: Πυρομαχικά αξίας $5,6 δισ. χρησιμοποιήθηκαν κατά τις δύο πρώτες ημέρες του πολέμου στο Ιράν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.