• Διεθνής πολιτική

    Βρετανία: Παρότρυνση υψηλόβαθμων υπουργών προς τους Συντηρητικούς να ενωθούν γύρω από την πρωθυπουργό Λιζ Τρας

    • NewsRoom
    Λιζ Τρας, πρωθυπουργός Βρετανίας

    Λιζ Τρας, πρωθυπουργός Βρετανίας


    Υψηλόβαθμοι Βρετανοί υπουργοί παρότρυναν σήμερα τους συναδέλφους τους να ενωθούν πίσω από την πρωθυπουργό Λιζ Τρας, προειδοποιώντας ότι οι εσωτερικές διαμάχες είναι ενδεχόμενο να δώσουν την εξουσία στο αντιπολιτευτικό Εργατικό Κόμμα στις εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν το 2024.

    Καθώς έχει περάσει μόλις ένας μήνας από την ανάληψη της πρωθυπουργίας από την Τρας, η ίδια και η ομάδα της μάχονται για την αξιοπιστία τους, αφού εξαναγκάστηκαν σε μία ταπεινωτική υποχώρηση, σχετικά με μία απόφαση για την κατάργηση του υψηλότερου ποσοστού του φόρου εισοδήματος στη Βρετανία.

    Το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα της Τρας στην ετήσια διάσκεψή του την προηγούμενη εβδομάδα, ταλανίστηκε από εσωτερικές διαμάχες, αλλά και αναστάτωση μεταξύ των κοινοβουλευτικών μελών του, με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν στους Εργατικούς μεγάλο προβάδισμα.

    “Αυτοί που συνωμοτούν κατά της πρωθυπουργού βοηθούν για να οδηγηθούμε σε μία κυβέρνηση των Εργατικών. Οι Συντηρητικοί που είναι μέλη του κοινοβουλίου θα πρέπει να υποστηρίζουν την αρχηγό του κόμματος μας και όχι να εργάζονται εναντίον της. Η εσωτερική διαίρεση θα φέρει μόνο απόκλιση από τους στόχους, καθυστερήσεις και τελικά την ήττα”, όπως έγραψε σήμερα στην εφημερίδα “Daily Mail”, ο υψηλόβαθμος υπουργός Ναντίμ Ζαχάουι.

    “Ως ένα κόμμα πρέπει να ενωθούμε γύρω της τώρα”, έγραψε σήμερα, η υπουργός των Εσωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν στην εφημερίδα “The Sun”.

    Διαβάστε επίσης

    Ιταλία: H Τζόρτζια Μελόνι θα προσπαθήσει να επιβάλει μετριοπαθή στροφή;



    ΣΧΟΛΙΑ