• Διεθνής πολιτική

    Βρετανία: Η βρετανική πρεσβεία στην Ουκρανία μεταφέρεται στο Λβιβ – Ρώσοι ναρκοθέτησαν υποδομές στο Ντονέτσκ

    • NewsRoom
    Ρωσικός στρατός


    Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας ανακοίνωσε απόψε ότι η πρεσβεία της χώρας στην Ουκρανία θα μεταφερθεί προσωρινά από το Κίεβο στην πόλη Λβιβ, επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα την έκκλησή του προς τους Βρετανούς πολίτες να φύγουν από τη χώρα αυτή όσο υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες εμπορικές πτήσεις.

    «Οποιαδήποτε ρωσική στρατιωτική δράση στην Ουκρανία θα επηρέαζε σοβαρά την ικανότητα της βρετανικής κυβέρνησης να παράσχει προξενική βοήθεια (στους Βρετανούς πολίτες) στην Ουκρανία», τόνισε το Φόρεϊν Όφις.

    «Οι Βρετανοί πολίτες δεν θα πρέπει να αναμένουν αυξημένη προξενική υποστήριξη ή βοήθεια για την απομάκρυνσή τους υπό αυτές τις συνθήκες», πρόσθεσε.

    Οι Ρώσοι ναρκοθέτησαν υποδομές στο Ντονέτσκ

    Η υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών της Ουκρανίας υποστηρίζει ότι οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις ναρκοθέτησαν ορισμένες πολιτικές υποδομές στην ελεγχόμενη από τους αυτονομιστές επαρχία του Ντονέτσκ.

    «Τα μέτρα αυτά στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη του κράτους μας και τη δημιουργία των προϋποθέσεων για να κατηγορηθεί η Ουκρανία για τρομοκρατικές ενέργειες» ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter η Υπηρεσία Αμυντικών Πληροφοριών της Ουκρανίας.

    Η υπηρεσία προέτρεψε τους κατοίκους του Ντονέτσκ «να μην φύγουν από τα σπίτια τους και να μην χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς».

    Διαβάστε επίσης

    Ουκρανία: Η Ρωσία προσπαθεί να προκαλέσει τον στρατό μας να επιτεθεί

    Ουκρανία: Η εκκένωση του Ντονέτσκ αφορά περίπου 700.000 ανθρώπους

    Ουκρανία: Ο στρατός διαψεύδει ότι ξεκίνησαν στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ντονμπάς



    ΣΧΟΛΙΑ