• Διεθνής πολιτική

    Βραζιλία: Το 43% των πολιτών απορρίπτει την πολιτική Μπολσονάρο

    • NewsRoom
    Μπολσονάρου

    Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου


    Στο επίπεδο ρεκόρ του 43% έφτασε το ποσοστό των Βραζιλιάνων που απορρίπτουν τους χειρισμούς του ακροδεξιού προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρο, μολονότι ταυτόχρονα ένας στους τρεις (33%) δηλώνει ότι έχει θετική άποψη για αυτόν.

    Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Datafolha δείχνει ότι η πόλωση εντείνεται, την ώρα που διχάζουν οι δηλώσεις του προέδρου κατά των μέτρων καραντίνας αν και η χώρα έχει εξελιχθεί σε μια από τις σημαντικότερες εστίες της ασθένειας Covid-19 στον κόσμο.

    Από τους 2.069 ανθρώπους που ρωτήθηκαν, την Δευτέρα και την Τρίτη, το 43% θεωρεί «κακούς» ή «πολύ κακούς» τους χειρισμούς του Μπολσονάρο. Το ποσοστό αυτό ήταν 38% πριν από έναν μήνα και μόλις 30% πέρσι.

    Εκείνοι που θεωρούν «καλή» ή «πολύ καλή» τη διαχείριση εκ μέρους του προέδρου φτάνουν το 33%, το ίδιο ποσοστό με τον Απρίλιο.

    Η πόλωση είναι εμφανής από την ισχυρή πτώση του ποσοστού εκείνων που θεωρούν «μέτρια» την προεδρία του Μπολσονάρο: μόλις 22%, από 26% πριν από έναν μήνα και 32% στα τέλη του 2019.

    Το ποσοστό απόρριψης του προέδρου είναι πιο υψηλό (56%) μεταξύ εκείνων που έχουν κάνει ανώτατες σπουδές. Πέφτει στο 36% μεταξύ εκείνων που έχουν φοιτήσει μόνο στο δημοτικό.



    ΣΧΟΛΙΑ