ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Βόρεια Κορέα αναγνώρισε σήμερα τις δύο αποσχισθείσες «λαϊκές δημοκρατίες» της ανατολικής Ουκρανίας ως ανεξάρτητα κράτη, όπως ανέφεραν ένας ηγέτης των αυτονομιστών και ένα ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.
Η Βόρεια Κορέα είναι μόλις η τρίτη χώρα, μετά τη Ρωσία και τη Συρία, που αναγνωρίζει τις «Λαϊκές Δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.
Σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Telegram, ο ηγέτης του Ντονέτεσκ Ντένις Πουσίλιν ανέφερε ότι ελπίζει να έχει μια «καρποφόρα συνεργασία» και καλή εμπορική σχέση με τη Βόρεια Κορέα. Η «πρεσβεία» του Ντονέτσκ στη Μόσχα ανάρτησε μια φωτογραφία από μια τελετή κατά την οποία ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας Σιν Χονγκ-τσόι παρέδωσε ένα «πιστοποιητικό αναγνώρισης» στην «πρέσβειρα» του Ντονέτσκ, την Όλγα Μακέγιεβα.
Η πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στη Μόσχα επιβεβαίωσε ότι αναγνώρισε την ανεξαρτησία και των δύο περιοχών, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS. Η Πιονγκγιάνγκ είχε εκφράσει και την υποστήριξή της στη Ρωσία για την προσάρτηση της Κριμαίας, το 2014.
Διαβάστε επίσης:
Οι αυτονομιστές του Ντονέτσκ συζητούν με τη Βόρεια Κορέα για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας τους
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ θα συνοδεύσουν τον Τραμπ στην Κίνα για την συνάντηση με τον Σι
- ΑΠΕ-Φυσικό Αέριο: Τη χρυσή τομή αναζητά η άτυπη σύνοδος υπουργών Ενέργειας στη Λευκωσία μεθαύριο
- Yalco: Στις 2 Ιουνίου η τακτική ΓΣ των μετόχων – Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης
- Σπίτι μου ΙΙ: Έως 31/8 η συμβασιοποίηση εγκεκριμένων δανείων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.