ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα ότι αυτό που πρέπει να κάνει το Κίεβο είναι να καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών με το Ντονμπάς και ότι όσο νωρίτερα γίνει αυτό, τόσο το καλύτερο.
Τη δήλωση αυτή έκανε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Λευκορώσο πρόεδρο, Αλεξάντρ Λουκασένκο, μετά το πέρας των συνομιλιών που είχαν στην Μόσχα, επισημαίνοντας ότι η εγγύηση για την αποκατάσταση της ειρήνης στην Ουκρανία και την άρση της έντασης γύρω από αυτή τη χώρα είναι η υλοποίηση των συμφωνιών του Μίνσκ.
«Αυτό που πρέπει να κάνει το Κίεβο είναι να καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών με τους εκπροσώπους του Ντονμπάς και να συμφωνήσει τα πολιτικά, στρατιωτικά, οικονομικά και ανθρωπιστικά μέτρα για τον τερματισμό αυτής της σύγκρουσης», δήλωσε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι «όσο νωρίτερα γίνει αυτό, τόσο το καλύτερο».
«Δυστυχώς, αυτό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή είναι – αντίθετα – η όξυνση της κατάστασης στο Ντονμπάς», δήλωσε ο Πούτιν.
Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να ακολουθήσει μια διαπραγματευτική πορεία με το ΝΑΤΟ σχετικά με τα αιτήματά της για την ασφάλεια, αλλά ότι η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και η Ουάσιγκτον δεν έχουν ακόμη διάθεση να ανταποκριθούν στις βασικές ανησυχίες της Μόσχας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Ρωσία: Ανακοίνωσε στρατιωτική άσκηση αύριο, υπό την διεύθυνση του Πούτιν
Διάγγελμα για την κρίση στην Ουκρανία απευθύνει ο Μπάιντεν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Το πονηρό χαμόγελο του ΚΜ και η αλλαγή πρωθυπουργού, το ράλι της Eurobank, το super deal του Πιερ με την ΕΧΑΕ, οι σαχλαμάρες του αριστερού Κοντόπουλου, ο έξαλλος «νταλαβεριτζής», η απάντηση Φλωρίδη, και τα κοσμήματα της Νιάρχου
- Ο βράχος, ο κάναβος και η καμπύλη
- Qualco: Πού χτυπάει για εξαγορές ο Ορέστης Τσακαλώτος
- Ηρώ Καριοφύλλη: Ρεπόρτερ, μέχρι την τελευταία ανάσα της…
