• Διεθνής πολιτική

    Βίλα Έπσταϊν: Τι κρύβεται πίσω από τον πίνακα του Κλίντον με τις κόκκινες γόβες

    • NewsRoom


    Έναν πολύ παράξενο πίνακα ζωγραφικής που απεικόνιζε τον Μπιλ Κλίντον με μπλε φόρεμα και κόκκινες γόβες είχε στη βίλα του στο Μανχάταν ο πρώην μεγιστάνας και καταδικασμένος παιδόφιλος Τζέφρι Έπσταϊν, όπως αποκάλυψε η Daily Mail.

    Η φωτογραφία του πίνακα τραβήχτηκε στην έπαυλη του Έπσταϊν πριν από χρόνια, από  μια επιχειρηματία που είχε επισκεφθεί τον Έπσταϊν στο σπίτι του για δουλειές.

    Η επιχειρηματίας μίλησε ανώνυμα στην Daily Mail και θυμήθηκε τι σκέφτηκε όταν είχε αντικρίσει τον συγκεκριμένο πίνακα: «Ήταν σοκαριστικό. Ήταν προφανώς ένα πορτρέτο του Μπιλ Κλίντον, πολύ προβοκατόρικο, μια πολύ σεξουαλική εικόνα. Φορούσε τακούνια, ένα μπλε φόρεμα και το χέρι του είχε μια παράξενη στάση»…

    Ο πίνακας απεικονίζει τον Κλίντον να κάθεται, με τα συγκεκριμένα ρούχα, σε μια πολυθρόνα στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου.

    Προφανώς, επισημαίνει η Daily Mail, το μπλε φόρεμα είναι σαφής αναφορά στην Μόνικα Λεβίνσκι και στο περίφημο φόρεμά της με τον «λεκέ» από το σπέρμα του τότε προέδρου των ΗΠΑ.

    Ο πίνακας είναι της Αμερικανοαυστραλής καλλιτέχνιδας Πετρίνα Ράιαν-Κλέιντ και λέγεται ‘Parsing Bill’ (Αναλύοντας τον Μπιλ).

    Αμέσως μετά την είδηση της αυτοκτονίας του Τζέφρι Έπσταϊν, το περασμένο Σάββατο, στο κελί του στην φυλακή του Μανχάταν, θεωρίες συνωμοσίας ξεπήδησαν στο διαδίκτυο. Υποστήριζαν ότι οι Κλίντον είχαν σχέση με τον θάνατό του, που σκηνοθετήθηκε ως αυτοκτονία, ενώ ακόμα και ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τις υιοθέτησε με ένα tweet.

    Οι Κλίντον έχουν παραδεχθεί ότι γνώριζαν τον Έπσταϊν, όμως αρνούνται κάθε ανάμειξη με τις παράνομες δραστηριότητές του. Ο Μπιλ Κλίντον μάλιστα έχει διαψεύσει μία από τις κοπέλες που κατηγορούσαν τον μεγιστάνα για σεξουαλική εκμετάλλευση και η οποία υποστηρίζει ότι τον είχε δει σε πάρτι στο «νησί των οργίων» του Έπσταϊν.



    ΣΧΟΛΙΑ