• Διεθνής πολιτική

    Βασιλιάς Κάρολος: Θα συνεχίσω να υπηρετώ το έθνος με όλη μου την καρδιά

    • NewsRoom
    Βασιλιάς Κάρολος

    Βασιλιάς Κάρολος


    Ο βασιλιάς Κάρολος απηύθυνε μήνυμα ομόνοιας και αλληλοβοήθειας με αφορμή την παραδοσιακή λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης στο Worcester από όπου απουσίαζε φέτος.

    Ο βασιλιάς δήλωσε ότι συνεχίζει να υπηρετεί το έθνος με «όλη μου την καρδιά» σε ένα προσωπικό πασχαλινό μήνυμα στον απόηχο της διάγνωσης του καρκίνου του ίδιου και της πριγκίπισσας της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον.

    Το συγκινητικό μήνυμα του βασιλιά Καρόλου

    Ο βασιλιάς, ο οποίος ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο, μίλησε για την «ιδιαίτερη προσευχή» του αυτό το Πάσχα και εξέφρασε τη «μεγάλη του λύπη» που δεν μπόρεσε να παραστεί.

    «Η λειτουργία της Κυριακής έχει μια πολύ ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου», είπε, μετά την ανάγνωση ενός αποσπάσματος της Βίβλου που αναφέρεται στον Ιησού που πλένει τα πόδια των μαθητών του.

    Είπε ότι ο στίχος, από το Ευαγγέλιο κατά Ιωάννη, «έχει την προέλευσή του στη ζωή του Κυρίου μας, ο οποίος γονάτισε μπροστά στους μαθητές του και προς μεγάλη τους έκπληξη έπλυνε τα κουρασμένα πόδια τους», ανέφερε.

    Ο βασιλιάς Κάρολος είπε ότι με αυτόν τον τρόπο, ο Ιησούς έθεσε «ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να υπηρετούμε και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον» και πώς ως έθνος «χρειαζόμαστε και επωφελούμαστε σε μεγάλο βαθμό από εκείνους που μας τείνουν το χέρι της φιλίας, ειδικά σε στιγμές ανάγκης».

    Στο ηχογραφημένο μήνυμά του, επαναβεβαίωσε την υπόσχεση της στέψης του να ακολουθήσει το παράδειγμα του Χριστού, λέγοντας: «Αυτό προσπαθούσα πάντα να κάνω και συνεχίζω να κάνω με όλη μου την καρδιά» είπε.

    Την Κυριακή του Πάσχα ο βασιλιάς Κάρολος αναμένεται να παραστεί στην λειτουργία, αλλά σε μια τελετή μικρότερης κλίμακας με λιγότερα άτομα.

    Διαβάστε επίσης:

    Ουκρανία: Το Κίεβο θα ενισχύσει την ασφάλειά του ύστερα από τις ρωσικές επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους

    Πούτιν: Η Ρωσία δεν θα επιτεθεί στο ΝΑΤΟ

    Στέφανος Κασσελάκης: Αύριο η ορκωμοσία του – Επέστρεψε στην Ελλάδα ο Τάιλερ



    ΣΧΟΛΙΑ