Διεθνής πολιτική

Βασιλιάς Κάρολος: Ευχαρίστησε τους Βρετανούς και ολόκληρο τον κόσμο για τα μηνύματα συμπάθειας

  • NewsRoom
Βασιλιάς Κάρολος

Βασιλιάς Κάρολος


Ο βασιλιάς Κάρολος ευχαρίστησε χθες Κυριακή τους ανθρώπους από τη Βρετανία αλλά και από ολόκληρο τον κόσμο για τα μηνύματα συμπάθειας, μετά από το θάνατο της μητέρας του βασίλισσας Ελισάβετ.

Η επίσημη κηδεία της Ελισάβετ θα γίνει σήμερα στο Αβαείο του Ουέστμινστερ, ολοκληρώνοντας μία περίοδο πένθους 10 ημερών στη διάρκεια της οποίας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων τίμησαν την μονάρχη της Βρετανίας που πέθανε σε ηλικία 96 ετών.

«Κατά τις τελευταίες 10 ημέρες η σύζυγος μου και εγώ αισθανθήκαμε βαθιά συγκίνηση από αρκετά μηνύματα συμπάθειας και υποστήριξης τα οποία λάβαμε από αυτή τη χώρα, αλλά και από ολόκληρο τον κόσμο», ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του ο Κάρολος που πραγματοποίησε εθιμοτυπικές επισκέψεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά από το θάνατο της μητέρας του.

«Στο Λονδίνο, στο Εδιμβούργο, στο Χίλσμπορο και στο Κάρντιφ συγκινηθήκαμε πολύ από τον καθένα που μπήκε στη διαδικασία να έρθει και να τιμήσει την ισόβια υπηρεσία της αγαπητής μητέρας μου και εκλιπούσας βασίλισσας», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ανέφερε: «Καθώς προετοιμαζόμαστε για να πούμε το τελευταίο αντίο, θα ήθελα απλά να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία και να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους αμέτρητους ανθρώπους που αποτελούν δύναμη υποστήριξης και συμπάθειας για την οικογένεια μου και εμένα σε αυτή την ώρα της θλίψης».

Μετά από την τελετή στο Αβαείο του Ουέστμινστερ το βασιλικό φέρετρο θα μεταφερθεί στο Ουίνδσορ, όπου και αργότερα θα ταφεί δίπλα στον επί 73 χρόνια σύζυγο της, τον πρίγκιπα Φίλιππο.

Με την βασιλική ταφή θα τερματιστεί μία περίοδος εθνικού πένθους στη Βρετανία, παρά το γεγονός ότι η περίοδος πένθους της βασιλικής οικογένειας θα συνεχιστεί για άλλες επτά ημέρες.

Διαβάστε επίσης:

Αμφιλεγόμενοι προσκεκλημένοι και πρωτόκολλο: Η διπλωματική σπαζοκεφαλιά της κηδείας της Ελισάβετ Β’

Τζο και Τζιλ Μπάιντεν απέτισαν ύστατο φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ στο Ουέστμινστερ Χολ λίγο πριν την κηδεία

 ΣΧΟΛΙΑ