• Διεθνής πολιτική

    Τζόνσον σε Μέρκελ: Μέσα στις επόμενες ημέρες πρέπει να γεφυρωθούν τα κενά στις συνομιλίες για το Brexit

    • NewsRoom

    Μπόρις Τζόνσον


    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε σήμερα στη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ ότι τις ερχόμενες ημέρες πρέπει να σημειωθεί πρόοδος στις εμπορικές συνομιλίες για τη μετά Brexit εποχή μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να γεφυρωθούν “σημαντικά κενά”, ανακοινώθηκε από το γραφείο του.

    Ο Τζόνσον, που συνομίλησε με την Μέρκελ νωρίτερα σήμερα, επανέλαβε την πεποίθησή του ότι “μολονότι η επίτευξη μιας συμφωνίας τις προσεχείς ημέρες θα είναι ευεργετική και για τις δύο πλευρές, η Βρετανία προετοιμάζεται επίσης να ολοκληρώσει τη μεταβατική περίοδο με όρους τύπου Αυστραλίας”.

    “Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι πρέπει να σημειωθεί πρόοδος τις προσεχείς ημέρες για να γεφυρωθούν τα σημαντικά κενά, κυρίως στους τομείς της αλιείας και των ισότιμων όρων ανταγωνισμού, μέσω της διαδικασίας των εντατικών συνομιλιών μεταξύ των επικεφαλής διαπραγματευτών”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Η Αυστραλία δεν έχει εμπορική συμφωνία με την ΕΕ, συνεπώς η ολοκλήρωση της μεταβατικής περιόδου με όρους τύπου Αυστραλίας ισοδυναμεί με μη συμφωνία.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ