• Διεθνής πολιτική

    Τζόνσον: Ο Πούτιν πραγματοποιεί αργή αλλά αισθητή πρόοδο στο Ντονμπάς

    Μπόρις Τζόνσον

    Μπόρις Τζόνσον


    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πραγματοποιεί αργή αλλά αισθητή πρόοδο στο Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

    «Φοβάμαι πως ο Πούτιν, με μεγάλο κόστος για τον ίδιον και για τον ρωσικό στρατό, συνεχίζει να ροκανίζει έδαφος στο Ντονμπάς», δήλωσε στο Bloomberg UK.

    «Συνεχίζει να πραγματοποιεί σταδιακή, αργή, αλλά φοβάμαι αισθητή, πρόοδο και ως εκ τούτου είναι απολύτως απαραίτητο να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε στρατιωτικά τους Ουκρανούς», είπε

    Η Ρωσία αποκαλεί την εισβολή που εξαπέλυσε στις 24 Φεβρουαρίου «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» για την αποστρατιωτικοποίηση και την «αποναζιστικοποίηση» της γειτονικής Ουκρανίας και η Δύση υποστηρίζει πως αυτό είναι ένα ψευδές πρόσχημα για έναν επιθετικό πόλεμο.

    Ο Τζόνσον είπε πως η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη, περιλαμβανομένων συστημάτων πολλαπλών εκτοξευτήρων ρουκετών, και είπε πως η σύγκρουση πρέπει να τελειώσει.

    «Ο ένας τρόπος που μπορεί να τελειώσει είναι ο Πούτιν να δεχθεί πως… η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας έχει γίνει και μπορεί να αποχωρήσει με αξιοπρέπεια και τιμή», είπε και πρόσθεσε πως αυτό δεν σημαίνει πως υποστηρίζει τη λογική της Ρωσίας ότι υπήρχαν ναζί στην Ουκρανία.

    «Νομίζω πως έχει το πολιτικό περιθώριο ελιγμών για να θέσει ένα τέλος σε αυτό», είπε ο Τζόνσον.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Δύση σκέφτεται να βάλει τους Ρώσους ολιγάρχες να αγοράσουν τρόπο διαφυγής από τις κυρώσεις



    ΣΧΟΛΙΑ