• Διεθνής πολιτική

    Τζο Μπάιντεν: Κάντε υπομονή, αισθανόμαστε πολύ καλά για το πού βρισκόμαστε

    • NewsRoom

    Τζο Μπάιντεν


    Ο Δημοκρατικός υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως το προεκλογικό του επιτελείο παραμένει αισιόδοξο και πως αναμένει την καταμέτρηση όλων των ψήφων των προεδρικών εκλογών της Τρίτης.

    Το ενδιαφέρον έχει στραφεί γύρω από την Πενσυλβάνια, όπου αναμένεται να καταμετρηθούν πλέον οι χιλιάδες επιστολικές ψήφους, οι οποίες εκτιμάται πως θα ευνοήσουν τον Μπάιντεν. Μέχρι στιγμής ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται στην πολιτεία με τους 20 εκλέκτορες, ωστόσο η κατάσταση μπορεί να αλλάξει, καθώς ήδη η διαφορά έχει μειωθεί από το 4% στο 2%.

    Βέβαια, ο Τζο Μπάιντεν μπορεί να κερδίσει και χωρίς την Πενσυλβάνια, αρκεί να συνεχίσει να επικρατεί στην πολιτεία της Νεβάδα με τους 6 εκλέκτορες. Ωστόσο η διαδικασία της καταμέτρησης εκεί προχωρά ιδιαίτερα αργά, με το αποτέλεσμα να αναμένεται ακόμα και μετά από μερικές μέρες.

    «Κάντε υπομονή παιδιά. Οι ψήφοι καταμετρώνται και αισθανόμαστε πολύ καλά για το πού βρισκόμαστε», είπε ο Μπάιντεν σε tweet του.

    «Να έχετε πίστη. Θα κερδίσουμε», τόνισε σε άλλη ανάρτησή του.

    Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να ζητά μέσω αναρτήσεών του να σταματήσει η διαδικασία της καταμέτρησης των ψήφων, φωνάζοντας για απάτη και νοθεία μέσω των επιστολικών ψήφων, με το Twitter να σπεύδει να χαρακτηρίσει ως παραπλανητικές τις αναρτήσεις του.



    ΣΧΟΛΙΑ