• Διεθνής πολιτική

    Κίνα: Βελτιώνουμε αλλά δεν εγκαταλείπουμε την πολιτική Covid Zero

    • NewsRoom


    Η αναθεώρηση των κανόνων της υγειονομικής πολιτικής Covid Zero από την Κίνα αποτελεί μια βελτίωση και όχι μια χαλάρωση των ελέγχων, ξεκαθαρίζουν οι αξιωματούχοι υγείας της χώρας, σύμφωνα με το Bloomberg.

    Οι αξιωματούχοι έσπευσαν να απορρίψουν τις ερμηνείες των αναλυτών πως οι αλλαγές αυτές αποτελούν ένα βήμα προς την εγκατάλειψη της αυστηρής πολιτικής των «μηδενικών κρουσμάτων», κάτι που είχε δώσει ώθηση σε αγορές όπως αυτή του πετρελαίου και των μετοχών των κινεζικών εταιρειών τις προηγούμενες ημέρες. Η αυστηρή στάση προς την εξάλειψη των λοιμώξεων παραμένει η κατευθυντήρια αρχή της Κίνας, εξήγησαν.

    Αντίθετα, υποστήριξαν πως η μείωση της καραντίνας για τους ταξιδιώτες και τις στενές επαφές σε πέντε ημέρες θα εξακολουθούσε να εντοπίζει τη συντριπτική πλειονότητα των λοιμώξεων από τον ιό.

    Οι αλλαγές, οι οποίες περιλαμβάνουν τον περιορισμό των μαζικών δειγματολειψιών και την απαγόρευση «του υπερβολικού ζήλου» στους τοπικούς αξιωματούχους για τα lockdown, προέρχονται από «την καλύτερη κατανόηση του ιού και την καλύτερη έρευνα και ανάπτυξη εμβολίων», δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Υγείας Lei Haichao σε σημερινή ενημέρωση.

    «Πρέπει να τονίσω ιδιαίτερα ότι η αυστηρή πρόληψη και ο έλεγχος, καθώς και τα μέτρα βελτιστοποίησης πρέπει να συνδυαστούν και να εφαρμοστούν ταυτόχρονα», δήλωσε κατά την ενημέρωση ο Chang Jile, αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών του NHC.

    Διαβάστε επίσης

    Κοντά σε συμφωνία Βρετανία και Γαλλία για το ζήτημα των μεταναστών στη Μάγχη

    Μπεν Γουάλας: Ταπείνωση για τη Ρωσία η αποχώρηση από την Χερσώνα – Εξακολουθεί να αποτελεί απειλεί

    COP27: Αντιδράσεις χωρών στην αναφορά μείωσης της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας στους 1,5 βαθμούς



    ΣΧΟΛΙΑ