• Διεθνής πολιτική

    Τσαβούσολγου: Κρίσιμη η συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν

    O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου Πηγή Wikimedia Commons

    O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου Πηγή Wikimedia Commons


    O υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας για την επικείμενη συνάντηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι ευελπιστεί η συνάντησή τους θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα, τονίζοντας ωστόσο ότι η επαφή των δύο ισχυρών ανδρών είναι κρίσιμη.

    Μπάιντεν και Ερντογάν θα συζητήσουν ζητήματα σχετικά με τη Συρία, το Αφγανιστάν και άλλα περιφερειακά θέματα, ενώ θα ασχοληθούν και με τις “σημαντικές διαφορές” των δύο πλευρών στην πρώτη τους συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο μετά την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ από τον κ. Μπάιντεν, ανέφερε τη Δευτέρα ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου τη Δευτέρα.

    Μιλώντας στο τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber, ο Μ. Τσαβούσογλου ανέφερε ότι δεν είναι εύκολο για την Τουρκία και τις ΗΠΑ να χτίσουν γέφυρες συνεργασίας τη στιγμή που υπάρχουν κομβικές διαφορές σε σειρά ζητημάτων, συμπληρώνοντας ότι αμφότερες οι πλευρές χρειάζεται να κάνουν βήματα για τη βελτίωση των σκληρά δοκιμαζόμενων σχέσεών τους.



    ΣΧΟΛΙΑ