• Διεθνής πολιτική

    Τσαβούσογλου: Την άνοιξη θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για την Ουκρανία

    • NewsRoom
    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου


    Σε δηλώσεις προέβη ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στα περιθώρια φόρουμ στη Ρώμη, αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, στις οποίες ανέφερε ότι αναμένει να υπάρξει μέχρι την άνοιξη μια «ξεκάθαρη εικόνα».

    Συγκεκριμένα, ανέφερε «Νομίζω ότι πριν από την άνοιξη θα έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα αναφορικά με την κατάπαυση του πυρός ή την εκεχειρία ή το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αλλά δεν θα τα παρατήσουμε. Ως Τουρκία θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας».

    Στη συνέχεια, περιγράφοντας την κατάσταση, τόνισε ότι «Τώρα η Ουκρανία προχωρά στο πεδίο, ανακαταλαμβάνοντας ορισμένα από τα κατεχόμενα εδάφη της. Αλλά η Ρωσία ανταποδίδει στοχεύοντας σκόπιμα μη στρατιωτικές υποδομές. Έτσι η ζωή γίνεται δύσκολη ιδιαίτερα για τους Ουκρανούς, και για όλους εμάς». Παρά, όμως την ανωτέρω διαπίστωση κι ενόσω οι συγκρούσεις μαίνονται στο μέτωπο, δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις.

    Επεσήμανε δε, ότι όσο οι μάχες στο πεδίο γίνονται πιο έντονες, χρειάζεται ορισμένες δυτικές χώρες να αναλάβουν περισσότερες πρωτοβουλίες για να φέρουν τις δύο πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

    Έπειτα από περισσότερους από εννέα μήνες συγκρούσεων και με τον χειμώνα να δυσχαιρένει τις συνθήκες, κράτη τις Δύσης εντατικοποιούν τις προσπάθειες ενίσχυσης της Ουκρανίας, η οποία δέχεται σφοδρή επίθεση σε ζωτικής σημασίας ενεργειακές υποδομές. Αυτή η κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να μένουν χωρίς θέρμανση, ηλεκτρισμό και νερό

    Διαβάστε επίσης:

    Ευρωαγορές: Εβδομαδιαία άνοδος 0,58% για τον Stoxx 600

    Ουκρανία: Απομάκρυνση “ατόμων περιορισμένης κινητικότητας” από την κατεχόμενη Καχόφκα

    Πολιτική κρίση στη Νότια Αφρική: Ο πρόεδρος Ραμαφόζα έκρυβε εκατ. δολάρια σε καναπέ

     



    ΣΧΟΛΙΑ