ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Reuters: Συνάντηση ανώτατων στρατιωτικών αξιωματούχων ΗΠΑ και Ισραήλ στο Πεντάγωνο, εν μέσω εντάσεων με το Ιράν
Με την εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου να συνεχίζεται, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξακολουθεί να προκαλεί τους αντιπάλους του βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρο τους Ισραηλινούς για τις πολιτικές τους προτιμήσεις.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος δήλωσε, μιλώντας στον Συντηρητικό ραδιοφωνικό παρουσιαστή Σεμπάστιαν Γκόρκα, ότι οι Εβραίοι που ψηφίζουν Δημοκρατικούς, «μισούν» τη θρησκεία τους και το Ισραήλ.
Η σχέση της Αμερικής με το Ισραήλ είναι ένα μείζον πολιτικό ζήτημα με τον Τζο Μπάιντεν να δείχνει σημάδια αγανάκτησης για τον χειρισμό της εισβολής στη Γάζα από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Οι Δημοκρατικοί έσπευσαν να αποδοκιμάσουν τον Τραμπ για τα σχόλιά του, με εκπρόσωπο του κόμματος να επισημαίνει ότι ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ «πρέπει να ντρέπεται για τον εαυτό του».
«Καθώς τα αντισημιτικά εγκλήματα και οι πράξεις μίσους έχουν αυξηθεί σε όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών η πιο θανατηφόρα επίθεση που διαπράχθηκε κατά του εβραϊκού λαού την ημέρα του Ολοκαυτώματος, οι ηγέτες έχουν την υποχρέωση να καταγγέλλουν το μίσος και να επικρίνουν αυτούς που το προκαλούν», δήλωσε ο Άντριου Μπέιτς, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου και πρόσθεσε:
«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη διάδοση τοξικών, ψευδών στερεοτύπων που απειλούν τους συμπολίτες μας. Καμία».
Η δυσάρεστη πραγματικότητα στις ΗΠΑ είναι ότι ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις παραμένει αντιδημοφιλής κυρίως λόγω της προχωρημένης ηλικίας του, ενώ για τον Ντόναλντ Τραμπ, οι Αμερικανοί δεν εκπλήσσονται πλέον με τα… μαργαριτάρια που εκστομίζει κατά καιρούς.
Για το λόγο αυτό σε πολλές δημοσκοπήσεις διατηρεί ελαφρύ προβάδισμα έναντι του 81χρονου πολιτικού του αντιπάλου.
Διαβάστε επίσης:
Νετανιάχου: Αναγκαία η χερσαία εισβολή για να καταστραφεί η Χαμάς στη Ράφα
Μπλίνκεν: Επιβεβαίωσε τη «σιδηρά» δέσμευση των ΗΠΑ να υπερασπιστούν τις Φιλιππίνες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κατάρ: Συμφωνία 27 ετών με την ιαπωνική Jera για πώληση LNG
- Σέρρες: Προσωρινά κρατούμενος ο 56χρονος που κατηγορείται ότι βίαζε την 78χρονη κατάκοιτη θεία του
- Έξι στα δέκα νοικοκυριά δηλώνουν ότι το μηνιαίο τους εισόδημα δεν επαρκεί
- Υπερταμείο: Έργα – ορόσημα το 2026 σε ΔΕΘ, λιμάνια, Εγνατία και υγεία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.