Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε εκεχειρία μιας εβδομάδας από τον Βλαντίμιρ Πούτιν αναφορικά με το Κίεβο, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνέλευσης του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε ότι είχε επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο ζητώντας του να μην χτυπήσει την ουκρανική πρωτεύουσα κι άλλες περιοχές της χώρας για μια εβδομάδα λόγω του ψύχους που επικρατεί.

1

«Συμφώνησε να το κάνει και είμαστε ευτυχείς που δέχθηκε», είπε ο Τραμπ, σημειώνοντας ότι «οι Ουκρανοί ήταν χαρούμενοι με αυτή την εξέλιξη καθώς υποφέρουν».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε τις δύσκολες συνθήκες στο πεδίο, λέγοντας: «Έχει πολύ κρύο εκεί, δεν μπορεί κανείς να το φανταστεί».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ δήλωσε ότι οι εμπλεκόμενες πλευρές συζητούν το ζήτημα της εδαφικής διευθέτησης, ενώ ανέφερε ότι οι συμφωνίες που αφορούν την ασφάλεια και την ευημερία είναι «σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωμένες».

Σύμφωνα με τον Γουίτκοφ, οι συνομιλίες αναμένεται να συνεχιστούν σε περίπου μία εβδομάδα, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «έχει γίνει μεγάλη πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις.

Διαβάστε επίσης:

Politico: Κορυφαίος αξιωματούχος της ΕΕ απολύθηκε επειδή έπαιρνε δώρα από το Κατάρ

ΗΠΑ-Μεξικό: Τηλεφωνική επικοινωνία των προέδρων Τραμπ και Σεϊνμπάουμ για θέματα ασφάλειας και εμπορίου

Κίνα: Θα μειώσει στο μισό τους δασμούς στο σκοτσέζικο ουίσκι