ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
O Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, κατά την οποία φέρονται να συζήτησαν το ενδεχόμενο να οργανωθεί στη Ρώμη η συνάντηση του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο οποίος αναφέρεται σε αμερικανικές πηγές, η Ουάσινγκτον και η Ρώμη θα ήταν έτοιμες να συνεργαστούν για να μπορέσει να διεξαχθεί η συνάντηση κορυφής στην Αιώνια Πόλη και η Ιταλίδα πρωθυπουργός δέχθηκε με ενθουσιασμό τη σχετική πρόταση.
Η ρωσική κυβέρνηση, όμως, μέσω του πρακτορείου ειδήσεων Tass, απάντησε ότι “θα πρέπει να επιλεγεί μια πόλη εκτός Ευρώπης”. Σύμφωνα με Ιταλούς σχολιαστές, η αρνητική στάση της Ρωσίας οφείλεται στο ότι θεωρεί τη θέση της ιταλικής κυβέρνησης στο ουκρανικό “σαφώς μεροληπτική”.
Διαβάστε επίσης:
Ινδία: «Παγώνει» τα σχέδια αγοράς αμερικανικών όπλων μετά την επιβολή δασμών από τον Τραμπ
Σαουδική Αραβία: Καταδικάζει το σχέδιο του Ισραήλ για τη Γάζα
Σι σε Πούτιν: Η Κίνα καλωσορίζει τις ρωσο-αμερικανικές συνομιλίες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βράζει η Ευρώπη: Νεκρό 3χρονο παιδί στη Γαλλία, τουλάχιστον 212 θάνατοι στην Ισπανία από την Κυριακή – 101 εκατ. κάτοικοι στο έλεος του καύσωνα
- Αύξηση 4,3% στις τιμές οικοδομικών υλικών τον Μάιο
- Μέτσοβο: Έπεσε πυροσβεστικό ελικόπτερο στη Λίμνη Αώου – Διασώθηκαν τα 2 μέλη του πληρώματος (upd)
- Τουρισμός: Πώς απορροφά έως 15% των πωλήσεων της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων – Τι διαπιστώνει έρευνα της ETE
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.