ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νέα απάντηση στους δασμούς που ανακοίνωσε η ΕΕ ως αντίποινα για τον εμπορικό πόλεμο που ο ίδιος ξεκίνησε προανήγγειλε ότι θα δώσει ο Ντόναλντ Τραμπ.
«Φυσικά και θα απαντήσω», ήταν η χαρακτηριστική απάντηση του προέδρου των ΗΠΑ, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για το τι σκοπεύει να πράξει για τα αντίποινα και είπε με νόημα: «Κοιτάξτε, η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργήθηκε για να εκμεταλλεύεται τις ΗΠΑ». Επίσης, επανέλαβε ότι η ΕΕ δεν αγοράζει αμερικανικά γεωργικά προϊόντα ή αυτοκίνητα και ότι το εμπορικό έλλειμμα ανάμεσα στις δύο πλευρές παραμένει τεράστιο.
Η αμερικανική διοίκηση, ανέφερε, θα προχωρήσει σε αμοιβαίους δασμούς, ενώ η όποια ευελιξία θα είναι μικρή. Αναφορά έκανε και στα αυτοκίνητα. Σύμφωνα με το Reuters, είναι μεταξύ των τομέων που θα επιβληθούν δασμοί.
Ο Αμερικανός πρόεδρος μάλιστα, που συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Μίχολ Μάρτιν, κατηγόρησε το Δουβλίνο ότι απέσπασε από τις ΗΠΑ τις φαρμακευτικές της, κάτι για το οποίο επέρριψε ευθύνες και στους προκατόχους του.
Διευκρινίζοντας ότι έχει μεγάλο σεβασμό» για την Ιρλανδία και για άλλες χώρες που έχουν λάβει μέτρα για να ενθαρρύνουν την εγκατάσταση εταιρειών αμερικανικών συμφερόντων (φαρμακευτικές εταιρίες, στην περίπτωση της Ιρλανδίας) ο Τραμπ ανέφερε: «οι ΗΠΑ δεν πρέπει να το αφήσουν να συμβεί».
«Είχαμε ηλίθιους ηγέτες. Είχαμε ηγέτες που δεν είχαν ιδέα», ανέφερε ο Τραμπ προσθέτοντας «ας πούμε ότι δεν ήταν επιχειρηματίες. Δεν είχαν ιδέα για το τι συνέβαινε».
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε δασμούς σε εισαγωγές αμερικανικών αγαθών 26 δισ. δολαρίων ως αντίποινα στους δασμούς των ΗΠΑ στον χάλυβα και το αλουμίνιο.
Διαβάστε επίσης:
Τουρκία: Επαφές Ερσίν Τατάρ με Ερντογάν και Γιλμάζ ενόψει της πενταμερούς συνάντησης για το Κυπριακό
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Παπασταύρου: Σε δύο μήνες το νέο «Ανακαινίζω-Αναβαθμίζω», ύψους 400 εκατ. ευρώ
- Μπασκετμπολίστας της Α2 μπήκε με το αυτοκίνητο στις σιδηροδρομικές γραμμές και οδηγούσε για 300 μέτρα
- Ιράν: Σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής οι ένοπλες δυνάμεις της
- Ιράν: Ισχυρή έκρηξη σε οκταώροφο κτίριο στο λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς – Δεύτερη έκρηξη στα νότια με τέσσερεις νεκρούς
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.