ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι είναι «πρόθυμος» να μιλήσει με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, τονίζοντας ότι ο ειδικός απεσταλμένος του, ο Στιβ Γουίτκοφ, διεξάγει «σοβαρές συνομιλίες» με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.
«Ελπίζουμε ότι (οι Ρώσοι) θα κάνουν το σωστό» είπε στους δημοσιογράφους ο Αμερικανός πρόεδρος, ενώ υποδεχόταν στο Οβάλ Γραφείο τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε.
Ο Τραμπ είπε ότι οι συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου αφορούν και ένα «μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας».
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση που είχε εκδώσει ο Ρώσος πρόεδρος για το θέμα, είπε ότι ήταν «ελπιδοφόρα» αλλά όχι πλήρης, δηλώνοντας ότι «θα ήταν πολύ απογοητευτικό» αν η Ρωσία απέρριπτε την πρότασή του για την Ουκρανία.
Ο Ρούτε από την πλευρά του είπε ότι οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει να αυξήσουν την παραγωγή όπλων. Η συμμαχία υπολείπεται της Ρωσίας και της Κίνας σε ότι αφορά την παραγωγή όπλων, τόνισε ο γενικός γραμματέας.
Διαβάστε επίσης:
Συρία: Εκτάκτως στην χώρα δύο Τούρκοι υπουργοί και ο αρχηγός της ΜΙΤ για συνάντηση με τον Αλ Σάρα
Συρία: Εγγυάται τα δικαιώματα των γυναικών η συνταγματική διακήρυξη του κράτους
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στουρνάρας για Crediabank – HSBC Μάλτας στο mononews: Θετική εξέλιξη, απαραίτητο το due diligence
- Θεσσαλονίκη: Με καθυστέρηση, λόγω τεχνικού προβλήματος, αναχώρησε η αμαξοστοιχία IC53 για την Αθήνα
- HSBC Holdings: Σε αποκλειστικές συζητήσεις με την CrediaBank για το 70,03% της HSBC Μάλτας
- Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν: Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ έφτασε στο Άνκορατζ
