ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μακρόν για απειλές Τραμπ για δασμούς στα γαλλικά κρασιά: «Δεν αποφασίζουν οι ΗΠΑ για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ απέφυγε να πάρει θέση σχετικά με την προοπτική της λύσης δύο κρατών, στον απόηχο της επίτευξης συμφωνίας για εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, και για την απελευθέρωση των ομήρων που παραμένουν στη Λωρίδα της Γάζας.
«Δεν έχω άποψη. Θα δεχθώ ό,τι συμφώνησαν», είπε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.
Ερωτηθείς σχετικά τις προσδοκίες που μπορούν να έχουν οι Παλαιστίνιοι, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε: «Θα δημιουργήσουμε κάτι όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να ζήσουν… Θα δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες για τους ανθρώπους».
Ο Τραμπ ανέφερε επίσης ότι θα υπάρξει «απόσυρση» ισραηλινών δυνάμεων και «αφοπλισμός» κατά τη δεύτερη φάση της συμφωνίας, αλλά προτεραιότητα αυτήν την ώρα είναι η επιστροφή των υπολοίπων ομήρων. Σε αυτό το σημείο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ σχολίασε ότι τα πτώματα ορισμένων ομήρων ίσως είναι «δύσκολο να βρεθούν».
Ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε πρόθυμος να εκφωνήσει ομιλία στο ισραηλινό κοινοβούλιο. «Μου ζήτησαν να μιλήσω στην Κνέσετ και… συμφώνησα εφόσον θα το ήθελαν», είπε σε δημοσιογράφους.
Το κτίριο της Κνέσετ έχει ήδη φωταγωγηθεί στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας ενόψει της επίσκεψης Τραμπ, που – σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του Ισραήλ – αναμένεται το απόγευμα της Κυριακής. Ο Λευκός Οίκος δεν έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής αυτό το ταξίδι.
Σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα Kan, ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να προσγειωθεί στο Ισραήλ στις 3 μ.μ. την Κυριακή. Θα ακολουθήσει και η ομιλία του στην Κνεσέτ.
Διαβάστε επίσης:
Χαμάς: Κήρυξε το τέλος του πολέμου
Μόντι: Συγχαίρει τον «φίλο» του Τραμπ για την «ιστορική επιτυχία του ειρηνευτικού σχεδίου» στη Γάζα
Μεσανατολικό: Η Χαμάς αντιτίθεται στην “Επιτροπή Ειρήνης” που θα επιβλέπει τη διακυβέρνηση της Γάζας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- CLIA: Το 58% των κρουαζιερόπλοιων μπορεί να συνδεθεί με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας στα λιμάνια
- Άγιος Παντελεήμονας: Σύλληψη 43χρονου για διακίνηση ναρκωτικών – Βρέθηκαν πάνω του 28 συσκευασίες κάνναβης
- Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Αντιδράσεις για τη διάταξη που προβλέπει διαγραφή του ΑΜΑ μετά από μεταβίβαση
- ΓΑΙΑΟΣΕ: Σε τροχιά αξιοποίησης τέσσερις κομβικοί σιδηροδρομικοί σταθμοί σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.