Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για «δευτερογενείς κυρώσεις» στη Ρωσία.

«Πάντα υπάρχουν σκέψεις για δευτερογενείς κυρώσεις στη Ρωσία» ανέφερε ο Τραμπ, τη στιγμή που σήμερα «κλείδωσε» το 17ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος της Μόσχας.

1

Παράλληλα, καθώς παραμένει το ερωτηματικό για το εάν ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα παραστεί στις ρωσο-ουκρανικές συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη, αύριο, ο Τραμπ δήλωσε άγνοια για τις προθέσεις του.

«Θα ήθελε να είμαι εκεί και αυτή είναι μία πιθανότητα… Δεν γνωρίζω εάν (σ.σ. ο Πούτιν) θα είναι εκεί αν δεν είμαι εγώ. Θα το ανακαλύψουμε» σημείωσε ο ίδιος μιλώντας σε δημοσιογράφους καθ ‘οδόν για το Κατάρ.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ενδέχεται να επισκεφθεί την Τουρκία, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε, χθες, ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο θα μεταβεί στην Τουρκία και θα παραστεί στις ρωσο-ουκρανικές συνομιλίες.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον ειδικό απεσταλμένο του Τραμπ για την Ουκρανία Κιθ Κέλογκ, ο Τραμπ θα παραστεί στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη, μόνο στην περίπτωση που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επιβεβαιώσει την παρουσία του σε αυτές.

Το Κρεμλίνο ανέφερε την Τετάρτη ότι η Ρωσία θα συμμετέχει στις συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το ποιος θα βρίσκεται εκεί από την πλευρά της Μόσχας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Μόσχα θα αποκαλύψει τη σύνθεση της δικής της αντιπροσωπείας μόλις ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δώσει την εντολή να το πράξει.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Μέτωπο Τραμπ με τις δημοκρατικές Πολιτείες – 20 από αυτές μηνύουν την κυβέρνηση για απειλή διακοπής χρηματοδότησης

ΕΕ: Προ των πυλών το 17ο πακέτο ρωσικών κυρώσεων με το βλέμμα στον σκιώδη στόλο

Φλωρίδης για πόρισμα ΕΜΠ: Eδώ και 1,5 χρόνο αντιμετωπίζουμε συνωμοσιολογίες – Η Δικαιοσύνη κάνει σωστά την δουλειά της