• Διεθνής πολιτική

    Τουρκία: Πανηγύρια Ερντογάν για την εκτόξευση του πρώτου τουρκικής παραγωγής δορυφόρου παρατήρησης

    • NewsRoom
    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επιτυχή εκτόξευση του πρώτου τουρκικής παραγωγής  δορυφόρου παρατήρησης.

    Ο «IMECE» εκτοξεύθηκε στις  09:48 ώρα Τουρκίας από τη διαστημική βάση Vandenberg στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της πενταετούς αποστολής του αναμένεται να  τραβήξει φωτογραφίες από πολλές περιοχές σε όλο τον κόσμο.

    Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως η Τουρκία «σχεδίασε, παρήγαγε, συναρμολόγησε και τέσταρε τα υποσυστήματα του δορυφόρου μόνη της».

    «Ο IMECE θα είναι ο πιο εξελιγμένος δορυφόρος σε όρους ανάλυσης εικόνων ταχύτητας επικοινωνίας και ευελιξία. Η χώρα ανέπτυξε εγχώρια τις κρίσιμες τεχνολογίες του δορυφόρου, όπως τα συστήματα αυτόματης πτήσης και επικοινωνίας», προσέθεσε.

    «Ο δορυφόρος İMECE θα μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες από όλο τον κόσμο, όχι μόνο από την Τουρκία, χάρη στην πολύ υψηλής ανάλυσης ηλεκτροοπτική κάμερα, που επίσης αναπτύχθηκε από την εγχώρια βιομηχανία», είπε ο Ερντογάν, προσθέτοντας πως «ο IMECE έχει τα μάτια μας σε πολλούς τομείς, ειδικά στην εθνική άμυνα, τη διαχείριση καταστροφών, τη γεωργία, τη δασοκομία, το περιβάλλον και την πολεοδομία».

    Την εκτόξευση παρακολούθησαν ακόμα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ μαζί με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, στρατηγό, Γιασάρ Γκιουλέρ, τον διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας στρατηγό, Ατίλα Γκιουλάν και τον πρόεδρο της Αμυντικής Βιομηχανίας, Ισμαήλ Ντεμίρ.

    «Ως Τουρκία, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα και ενεργούμε με αυτή τη συνείδηση. Με το δορυφορικό σύστημα IMECE, θα αποκτήσουμε μια νέα ικανότητα από αυτή την άποψη», ανέφερε ο Ακάρ.

    «Είμαστε ένας από τους λίγους στρατούς του ΝΑΤΟ με διαστημική ικανότητα» ανέφερε ο Ακάρ και συμπλήρωσε πως «όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η δύναμη και το μέγεθος των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων θα είναι μεγάλη αξία για τη συμμαχία του ΝΑΤΟ στην οποία βρισκόμαστε και θα φερει μεγάλη συμβολή και σε αυτούς».

    Διαβάστε επίσης

    Ερντογάν: Ξεκινά την προεκλογική εκστρατεία του με την υπόσχεση να μειώσει τον πληθωρισμό

    Εκλογές στην Τουρκία: Ο Ερντογάν συμμάχησε με το DSP, το κόμμα που είχε ιδρύσει ο Ετζεβίτ



    ΣΧΟΛΙΑ