• Διεθνής πολιτική

    Τουρκία: Διαλύεται η συμμαχία της αντιπολίτευσης, αποχωρεί η Ακσενέρ

    Μεράλ Ακσενέρ

    Μεράλ Ακσενέρ


    Τέλος φαίνεται πως μπαίνει στην συμμαχία της αντιπολίτευσης της Τουρκίας για την κοινή κάθοδο στις προεδρικές εκλογές απέναντι στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς η αρχηγός του Καλού Κόμματος Μεράλ Ακσενέρ διαφώνησε με την υποψηφιότητα του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αρχηγού του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος.

    Σύμφωνα με την Ακσενέρ, η «Συμμαχία των 6 κομμάτων» δεν αντικατοπτρίζει πλέον τη λαϊκή βούληση. Όπως υποστήριξε, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) «μας επέβαλε μια λύση που δεν μπορούμε να αποδεχτούμε».

    Η Ακσενέρ ανακοίνωσε πως ζήτησε από τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και τον δήμαρχο Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς να ανακοινώσουν την υποψηφιότητά τους για την προεδρία της χώρας κατά τις επερχόμενες εκλογές της 14ης Μαΐου.

    Τα άλλα πέντε κόμματα της συμμαχίας συμφώνησαν στην επιλογή του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ως κοινού υποψηφίου απέναντι στον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν για τις εκλογές της 14ης Μαΐου.

    «Αυτή η συμμαχία έπαψε να αποτελεί πλατφόρμα συναντίληψης. Έγινε υποστηρικτής ενός και μόνου κόμματος», είπε η επικεφαλής του Καλού Κόμματος.

    Η Ακσενέρ άφησε αιχμές ότι ο αρχηγός του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έχει προσωπικές φιλοδοξίες να γίνει πρόεδρος.

    Υπενθυμίζεται πως η «Συμμαχία των 6» αναμενόταν να ανακοινώσει τον κοινό της υποψήφιο την ερχόμενη Δευτέρα.

    Διαβάστε επίσης

    Εξαφάνιση Αμερικανών στη Μεθώνη: Στον Ταΰγετο βρέθηκε το αυτοκίνητο του ζευγαριού

    Καμίλ Κλοντέλ: Η ιδιοφυΐα της γλυπτικής με τη ζωή στη σκιά των ανδρών και το δραματικό τέλος



    ΣΧΟΛΙΑ