• Διεθνής πολιτική

    ΤΩΡΑ: Εισβολή της τουρκικής αστυνομίας στα γραφεία του Sputnik στην Κωνσταντινούπολη


    Στα γραφεία του Sputnik στην Κωνσταντινούπολη εισέβαλε το μεσημέρι της Κυριακής η τουρκική αστυνομία, ζητώντας να συναντήσει τους εκπροσώπους του πρακτορείου.

    Τούρκοι αστυνομικοί μετά την έφοδο έθεσαν υπό κράτηση τον αρχισυντάκτη.

    Χθες το βράδυ υπάλληλοι του πρακτορείου έγιναν στόχος επιθέσεων ενώ βρίσκονταν στο σπίτι τους, από οΟργανωμένες ομάδες που επιχείρησαν να σπάσουν τις πόρτες.

    Οι ομάδες αυτές φώναζαν εθνικιστικά συνθήματα και εκτόξευαν απειλές.

    Νωρίτερα, σήμερα, η αρχισυντάκτρια του πρακτορείου, Μαργαρίτα Σιμονιάν, δήλωσε ότι αγνοούνται τα ίχνη των τριών υπαλλήλων καθώς δεν έχει καταστεί εφικτή η επικοινωνία μαζί τους για 9 ώρες.

    Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τονίζοντας ότι η επίθεση εναντίον δημοσιογράφων και η κράτησή τους από την τουρκική αστυνομία αποτελεί σοβαρή παραβίαση των δικαιωμάτων τους.

    Επιβεβαιώνοντας ότι ήταν αδύνατο να έρθουμε σε επαφή με τους τρεις εργαζόμενους του Sputnik Τουρκίας από τότε που απευθύνθηκαν στην αστυνομία, η Μόσχα κάλεσε την Άγκυρα για να επέμβει προκειμένου να επιλύσει την κατάσταση και να εργαστεί για να διαφυλάξει την ασφάλεια των εκπροσώπων του ρωσικού ΜΜΕ στην Τουρκία.

    «Οι δημοσιογράφοι απειλήθηκαν με φυσική βία, τους είπαν να σταματήσουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, βρίσκονται στα χέρια τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας. Η κατάσταση περιπλέκεται από το γεγονός ότι δεν είναι δυνατό να έχουμε επικοινωνία μαζί τους», ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ.



    ΣΧΟΛΙΑ