• Διεθνής πολιτική

    Το Τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγορεί την Ελλάδα πως δεν ήθελε να βοηθήσει στην κατάσβεση των φωτιών

    • NewsRoom
    Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ΥΠΕΞ Τουρκίας

    Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ΥΠΕΞ Τουρκίας


    Επίθεση στην Ελλάδα επιχειρεί η Τουρκία, εν μέσω έντονης κριτική προς την τουρκική κυβέρνηση για την ανικανότητας της να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις πυρκαγιές στη χώρα, με τα τουρκικά ΜΜΕ να επικαλούνται πηγές του τουρκικού ΥΠΕΞ οι οποίες υποστηρίζουν πως η Ελλάδα δεν δέχθηκε να βοηθήσει στην κατάσβεση.

    Αν και η Ελλάδα μέσω του ίδιου του Νίκου Δένδια, στις 29 Ιουλίου, δήλωσε έτοιμη να βοηθήσει την Τουρκία αν η Άγκυρα ζητήσει την συνδρομή της, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει πως η Αθήνα αρνήθηκε την βοήθεια, μόλις η Τουρκία κατέθεσε αίτημα μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των τουρκικών ΜΜΕ, αξιωματούχοι από το ελληνικό ΥΠΕΞ επικοινώνησαν με την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα και δήλωσαν ότι σκόπευαν να βοηθήσουν την Τουρκία, αλλά λόγω των πυρκαγιών στην Ελλάδα δεν μπορούν τώρα να βοηθήσουν. Ωστόσο, οι πηγές του τουρκικού ΥΠΕΞ αφήνουν αιχμές πως η Ελλάδα δεν είχε καμία πρόθεση να βοηθήσει.

    Η «διαρροή» από το τουρκικό ΥΠΕΞ έρχεται μετά από δημοσιεύματα στον Τουρκικό Τύπο, στα οποία αναφέρεται πως η Ελλάδα ήταν έτοιμη να βοηθήσει την Τουρκία, εν μέσω έντονης κριτικής για την ανικανότητα της κυβέρνησης Ερντογάν στην αντιμετώπιση των φονικών πυρκαγιών.

    Διαβάστε επίσης

    Ιράν για πετρελαιοφόρο «Mercer Street»: Θα απαντήσουμε αν τεθούμε στο στόχαστρο
    Σέιχ Σου: Παρατάθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας στο δάσος
    Έβρος: Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στα Λαγυνά



    ΣΧΟΛΙΑ