• Διεθνής πολιτική

    Το Ισραήλ δεν σχεδιάζει να εισβάλει σύντομα στη Ράφα, λένε αξιωματούχοι στο CNN

    • NewsRoom


    «Δεν πρόκειται να συμβεί σύντομα» η επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα, δήλωσαν στο CNN αξιωματούχοι από πολιτικά και στρατιωτικά κλιμάκια της χώρας, καθώς ο ισραηλινός στρατός (IDF) δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη το σχέδιο για την απομάκρυνση των αμάχων από την περιοχή, η οποία αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

    Επιπλέον, ανέφεραν πως το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έχειι εγκρίνει ακόμα τα σχέδια για χερσαία επιχείρηση και στη συγκεκριμένη περιοχή.

    Περίπου οι μισοί από τους 2,3 εκατομμύρια κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας έχουν συγκεντρωθεί στη Ράφα, πολλοί από τους οποίους διαμένουν σε καταυλισμούς εκτοπισμένων μετά τη φυγή τους από άλλες περιοχές.

    Τον περασμένο μήνα, ο Άντονι Μπλίνκεν κατέστησε σαφές ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν θα υποστήριζε μια ισραηλινή εισβολή στη Ράφα μέχρι να παρουσιαστεί ένα οργανωμένο σχέδιο που θα εξασφάλιζε την εκκένωση του άμαχου πληθυσμού, ενώ τώρα, με δεδομένο πως δεν έχει επιτευχθεί ακόμα συμφωνία για νέα εκεχειρία, ο Λευκός Οίκος ανησυχεί πως το Ισραήλ θα εισβάλει στην πόλη μετά το Ραμαζάνι χωρίς σχέδιο εκκένωσης.

    Την περασμένη εβδομάδα, σχολιαστής επί θεμάτων ασφαλείας της Washington Post ανέφερε ότι η αμερικανκή κυβέρνηση εξετάζει, για πρώτη φορά, το ενδεχόμενο να απαγορεύσει στο Ισραήλ να χρησιμοποιήσει ορισμένα από τα αμερικανικά όπλα που έχει στην κατοχή του, αν ενεργήσει χωρίς συντονισμό στη Ράφα.

    Διαβάστε επίσης:

    Όρμπαν: Ο Τραμπ δεν θα δώσει χρήματα στο Κίεβο, αν επανεκλεγεί και ο πόλεμος θα τελειώσει

    Ρωσία: Οι Ρώσοι πηγαίνουν στις κάλπες το τριήμερο 15-17 Μαρτίου – Έτοιμος για 5η θητεία ο Πούτιν

    Δένδιας: Στη φρεγάτα «Ύδρα» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας



    ΣΧΟΛΙΑ