• Διεθνής πολιτική

    Times: Τρεις απόπειρες δολοφονίας κατά του Ζελένσκι την τελευταία εβδομάδα

    • NewsRoom
    Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ουκρανός πρόεδρος

    Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ουκρανός πρόεδρος


    Από τρεις απόπειρες δολοφονίας γλίτωσε την τελευταία εβδομάδα, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times του Λονδίνου.

    Τα σχέδια δολοφονίας απετράπησαν, καθώς Ρώσοι, οι οποίοι αντιτίθενται στον πόλεμο, έδωσαν πληροφορίες στις ουκρανικές αρχές.

    Οι Times αναφέρουν ακόμη ότι πίσω από τη μια απόπειρα δολοφονίας, ήταν η ομάδα Wagner. Σε περίπτωση επιτυχίας της, η Μόσχα θα μπορούσε να αρνηθεί οποιαδήποτε ευθεία ανάμειξη στο σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι.

    «Θα το έκαναν με μια υψηλού επιπέδου προετοιμασίας αποστολή κάτι που οι Ρώσοι θα ήθελαν να μπορούσαν να το αρνηθούν. Ο ‘αποκεφαλίσμος’ του επικεφαλής ενός κράτους είναι μια τεράστια αποστολή», δήλωσε διπλωματική πηγή στην εφημερίδα.

    Παράλληλα, το Σάββατο σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα απετράπη ακόμη μία απόπειρα εναντίον του Ουκρανού προέδρου, στα περίχωρα του Κιέβου όταν μια ομάδα Τσετσένων δολοφόνων εντοπίστηκε να πλησιάζει τον Ζελένσκι.

    Υπενθυμίζεται ότι ρεπορτάζ της βρετανίκής Daily Mail προ ημερών ανέφερε ότι περισσότεροι από 400 Ρώσοι μισθοφόροι έφτασαν αεροπορικώς στο Κίεβο από την Αφρική, με στόχο τον Ουκρανό πρόεδρο.

    Ποιοι θέλουν να εξοντώσουν τον Ζελένσκι

    Μια ιδιωτική πολιτοφυλακή γνωστή ως Wagner Group φέρεται να έχει εντολές από τον Βλαντιμίρ Πούτιν να εξοντώσει τον Ζελένσκι – και άλλα 23 κυβερνητικά στελέχη – για να επιτρέψει στη Μόσχα να καταλάβει τον ανατολικοευρωπαϊκό γείτονά της.

    Σύμφωνα με τους Times, η πολιτοφυλακή, η οποία διοικείται από τον ολιγάρχη Γεβγένι Πριγκοζίν (Yevgeny Prigozhin) – στενό σύμμαχο του Ρώσου προέδρου, ο οποίος συχνά αποκαλείται και «σεφ του Πούτιν» – μετέφερε μισθοφόρους από την Αφρική πριν από πέντε εβδομάδες για την αποστολή αυτή, με αντάλλαγμα μια τεράστια αμοιβή.

    Η λίστα των στόχων τους περιλαμβάνει τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας, ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο, τον δήμαρχο του Κιέβου και τον αδελφό του – και οι δύο πρωταθλητές πυγμαχίας που έχουν γίνει εμβληματικές φιγούρες στις πρώτες γραμμές της πρωτεύουσας.

    Διαβάστε επίσης:

    Ουκρανία: Στα χέρια των Ρώσων το πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια – Για «πυρηνική τρομοκρατία» κάνει λόγο ο Ζελένσκι (Live update ενημέρωση)

    Ζελένσκι: Δεν θα παραδοθώ ποτέ, αν η Ρωσία πάρει την Ουκρανία, θα κυνηγήσει τις χώρες της Βαλτικής

    Συνομιλία Μακρόν-Πούτιν: Ο πρόεδρος της Γαλλίας θεωρεί ότι «το χειρότερο είναι μπροστά μας»



    ΣΧΟΛΙΑ