• Διεθνής πολιτική

    Νέο… γιοκ από Ερντογάν: Δεν θα συναντηθώ με τον Μητσοτάκη, η πόρτα έχει κλείσει… Πρέπει πρώτα να συμμαζευτούν

    • NewsRoom
    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Κόβει κάθε δίαυλο επικοινωνίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Ελλάδα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν από τη συνάντηση των ηγετών του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

    Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε ότι δεν έχει πρόθεση να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε πριν αναχωρήσει για τη Μαδρίτη τόνισε ότι «δε θα δω τον Μητσοτάκη. Δεν είναι δυνατόν! Εκείνη η πόρτα έχει κλείσει… Πρέπει πρώτα να συμμαζευτούν».

    Πρόσθεσε δε ότι στην Ελλάδα χτίστηκαν εννέα αμερικανικές βάσεις. «Εναντίον ποιου; Λένε εναντίον της Ρωσίας. Κολλήσανε με τους S-400», διευκρίνισε.

    Μάλιστα, επέκρινε την Ελλάδα ότι κατηγόρησε την Τουρκία στις ΗΠΑ για τα F-16, ενώ τόνισε ότι η χώρα μας αποτελεί καταφύγιο των Γκιουλενιστών.

    Mάλιστα ο Ερντογάν δεν σταμάτησε εκεί και πρόσθεσε: «Η πιο σημαντική δύναμη είναι η Τουρκία. Μπορεί το ΝΑΤΟ να αντέξει να χάσει μια δύναμη όπως η Τουρκία; Η Τουρκία έχει χρησιμοποιήσει με συνέπεια τη δύναμή της για το ΝΑΤΟ. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτή την ασυμβίβαστη πορεία».

    Επικοινωνία  με Μπάιντεν

    Παράλληλα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθούν σήμερα το βράδυ ή αύριο στην Μαδρίτη, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

    Σε ό,τι αφορά το θέμα της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στην Ατλαντική Συμμαχία, ο Ερντογάν δήλωσε ότι δεν θέλει λόγια, αλλά πράξεις.

    Διαβάστε επίσης:

    Κριστίν Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ θα προχωρήσει “όσο μακριά είναι απαραίτητο” για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό

    Τι σημαίνει για την Ελλάδα το Νέο Δόγμα ΝΑΤΟ – Οι πρώτες εκτιμήσεις



    ΣΧΟΛΙΑ