Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει «όσο μακριά είναι απαραίτητο» για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό, λέει η Λαγκάρντ
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα προχωρήσει «όσο μακριά είναι απαραίτητο» για να καταπολεμήσει τον «υπερβολικά αυξημένο» πληθωρισμό, ο οποίος αναμένεται να παραμείνει υψηλός «για ένα ορισμένο διάστημα ακόμη» στην ευρωζώνη, προειδοποίησε σήμερα η πρόεδρός της.
Η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία έκανε δηλώσεις κατά την έναρξη του ετήσιου φόρουμ της ΕΚΤ στην Πορτογαλία, βλέπει στο σημερινό πληθωριστικό σοκ «μια μεγάλη πρόκληση για τη νομισματική πολιτική μας», όπως δήλωσε η ίδια απευθυνόμενη σε ένα ακροατήριο αποτελούμενο από κεντρικούς τραπεζίτες και οικονομολόγους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πάπας Λέων: Καλεί τον κόσμο να μην ξεχάσει τα δεινά στη Γάζα
- Β. Κικίλιας: Στον Θάλαμο των Επιχειρήσεων με την ηγεσία του Λιμενικού – Εν αναμονή εξελίξεων στο Μεσανατολικό το Υπουργείο Ναυτιλίας
- Αγορά πετρελαίου: Σε αναμονή για νέα εκτόξευση των τιμών μετά την Αμερικανική επίθεση στο Ιράν
- Εγκαίνια: Η εμβληματική «Κόρη της Θήρας» στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο
