• Διεθνής πολιτική

    Θάνατος βασίλισσας Ελισάβετ: Live εικόνα από τη Βρετανία

    • NewsRoom

    Παγκόσμια συγκίνηση έχει προκαλέσει ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία απεβίωσε σε ηλικία 96 ετών, με τη Βρετανία να βρίσκεται σε πένθος για τις επόμενες 10 ημέρες.

    Ο γιος της και επόμενος στη διαδοχή για τον βασιλικό θρόνο, πρίγκιπας Κάρολος επιστρέφει στο Λονδίνο προκειμένου να αναλάβει επισήμως τα νέα του καθήκοντα.

    Το τελευταίο 24ωρο βρισκόταν μαζί με τη σύζυγό του, Καμίλα, στο πλευρό της μητέρας του στο Μπαλμόραλ μέχρι που άφησε την τελευταία της ανάσα.

    Υπενθυμίζεται ότι οι γιατροί ενημέρωσαν τη βασιλική οικογένεια για τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ τα ξημερώματα της Πέμπτης.

    Πρώτος έσπευσε ο Κάρολος και η κόρη της, Άννα, ενώ με αεροπλάνο πέταξαν από το Λονδίνο οι Άντριου, Έντουαρντ, Ουίλιαμ, και αργότερα μετέβη ο πρίγκιπας Χάρι.

    Το βράδυ το διάγγελμα του Καρόλου

    Ο Κάρολος θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Λιζ Τρας, και εν συνεχεία θα προβεί σε διάγγελμα.

    Σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνουν η συνάντηση και το διάγγελμα δεν υπάρχει, αν και την τελευταία ώρα αρκετά βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Κάρολος θα απευθυνθεί στον βρετανικό λαό στις 6 το απόγευμα τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδος).

    Διαβάστε επίσης:

    Έλληνας σεφ του Παλατιού: Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν σαν γιαγιά μας – Έτρωγε μόνη της μετά τον θάνατο του Φιλίππου (video)



    ΣΧΟΛΙΑ