ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Μάθιου Μπράιζα δεν είναι άγνωστος στην Κύπρο, οι κατά καιρούς παρεμβάσεις του ξεσήκωσαν αρκετές αντιδράσεις στη Λευκωσία.
Γνώστης της κατάστασης που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο και ευρύτερα, αλλά και του πώς η Τουρκία πολιτεύεται.
Στο περιθώριο του Cyprus Forum είχαμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε για λίγο ως προς τη νέα κατάσταση πραγμάτων, που δημιουργείται μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Και αναπόφευκτα η κουβέντα το έφερε στον ρόλο της Τουρκίας και το Κυπριακό.
Χωρίς περιστροφές, ο πρώην βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, δηλώνει πως ο ίδιος πιστεύει ότι δεν θα επαναρχίσουν οι συνομιλίες στο Κυπριακό κι αυτό γιατί “η Τουρκία αποφάσισε ότι θέλει μια λύση δύο κρατών” στην Κύπρο.
Στο κατά πόσο αυτός ο στόχος της Τουρκίας θα επιτευχθεί ο ίδιος δεν μπορεί να το πει μετά βεβαιότητας, καθώς “εξαρτάται από το εάν άλλες χώρες θα προχωρήσουν σε αναγνώριση των δύο κρατών”. Σύμφωνα με τη δική του εκτίμηση “εάν η Τουρκία θέλει λύση δύο κρατών είναι αναγκασμένη να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία”.
Διαβάστε επίσης
Ουκρανία: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες σε βομβαρδισμό στην πόλη Ζαπορίζια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Έ. Χουλιάρα (ΣΦΕΕ): Η ταχύτητα είναι η λέξη-κλειδί για να μην μένουν «κλειδωμένοι» οι βιοδείκτες στην Ογκολογία
- Μειωμένες πωλήσεις και κέρδη για τη Rolex στην Ελλάδα
- H Κίμπι και τα ελληνικά F-35, το μπλόκο στα troll, το λάθος του Ντόκου, το πρώτο στρατόπεδο για drones και η εκτίμηση για Σαμαρά
- Άβραμ Γκραντ: Από οικογένεια επιζώντων του Ολοκαυτώματος στον Αμπράμοβιτς, διάδοχος του Μουρίνιο και πλέον σύμβουλος της ΠΑΕ Άρης
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.