Διεθνής πολιτική

Τάρα Ριντ: Καλεί τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα

  • NewsRoom

Τζο Μπάιντεν, Τάρα Ριντ


Να αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα κάλεσε τον Τζο Μπάιντεν, η Τάρα Ριντ, η γυναίκα που κατηγορεί τον υποψήφιο με τους Δημοκρατικούς για το χρίσμα της προεδρίας των ΗΠΑ για σεξουαλική παρενόχληση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημοσιογράφο Μέγκιν Κέλι, η Ριντ επανέλαβε την ιστορία της και ομολόγησε ότι όταν το είπε στη μητέρα της, εκείνη την προέτρεψε να πάει στην αστυνομία και να το καταγγείλει πράγμα που φοβήθηκε να κάνει.

Η Ριντ κατηγόρησε τον Μπάιντεν για σεξουαλική επίθεση το 1993, όταν εργάστηκε ως βοηθός στο γραφείο του στη Γερουσία. Είπε στην Κέλι ότι ο Μπάιντεν την «στρίμωξε» στον τοίχο σε ένα διάδρομο της Γερουσίας και την διείσδυσε με τα δάχτυλά του στον κόλπο της.

«Έβαλε τα χέρια του κάτω από τα ρούχα μου, αστραπιαία» και μου είπε «άκουσα ότι σου αρέσω». Μου έδειξε το δάχτυλό του και μου είπε «δεν είσαι τίποτα για μένα».

Για την υποψηφιότητά του στις αμερικανικές εκλογές η Ριντ τον κάλεσε να αποσυρθεί από την κούρσα λέγοντας, «Μακάρι να το έκανε», λέει η Τάρα Ριντ. «Δεν θα το κάνει, αλλά εύχομαι να το κάνει», προσθέτει.

Απαντώντας στην ερώτηση τι θα ήθελε να πει στον Τζο Μπάιντεν, η Ριντ απαντά: «Θέλω να πω, εσύ και εγώ ήμασταν εκεί, Τζο Μπάιντεν. Παρακαλώ βγες μπροστά και λογοδότησε. Δεν πρέπει να κατέβεις στις εκλογές για πρόεδρος των ΗΠΑ».

Η καταγγέλλουσα η οποία εργαζόταν ως βοηθός στο γραφείο του Μπάιντεν στη Γερουσία από τον Δεκέμβριο 1992 ως τον Αύγουστο 1993 τον κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση και υποστηρίζει ότι κατέθεσε μήνυση εναντίον του, που ποτέ δεν εξετάστηκε.

Ο Τζο Μπάιντεν υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι οι ισχυρισμοί είναι αναληθείς και ότι το επεισόδιο που καταγγέλλει η Τάρα Ριντ δεν συνέβη ποτέ.

Η συνέντευξη με την Μέγκιν Κέλι είναι η πρώτη on camera της Τάρα Ριντ από τότε που ο Μπάιντεν διέψευσε τους ισχυρισμούς για σεξουαλική επίθεση την περασμένη εβδομάδα.

Ο δημοσιογράφος Ριτς ΜακΧιου, ο οποίος καλύπτει τις καταγγελίες της Τάρα Ριντ σύμφωνα με το Variety, ανέλαβε την παραγωγή.

«Βασικά, η Τάρα Ριντ ζήτησε από τη Μέγκιν να της πάρει συνέντευξη. Και η Μέγκιν μου ζήτησε να κάνω την παραγωγή», είπε ο Μακ Χιου. «Η Μέγκιν της έθεσε όλες τις δύσκολες ερωτήσεις, αλλά το έκανε με σεβασμό. Ήταν σκληρή αλλά δίκαιη» ανέφερε.

Ο ΜακΧιου είναι ο πρώην παραγωγός του NBC News, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Ρόναν Φάροου στην ιστορία του Χάρβεϊ Γουάινστιν, προτού ο Φάροου δημοσιεύσει το σκάνδαλο στο The New Yorker. Οι ΜακΧιου και Φάροου έχουν πει επανειλημμένως ότι η NBC αποσιώπησε την ιστορία του Γουάινστιν αν και ο ειδησεογραφικός οργανισμός υποστηρίζει ότι το ρεπορτάζ δεν ήταν έτοιμο για να δημοσιευθεί.

Δείτε τη συνέντευξη:


ΣΧΟΛΙΑ