ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λαβρόφ: Τηλεφωνική επικοινωνία με την κυβέρνηση Ταλιμπάν για οικονομική συνεργασία και καταπολέμηση της τρομοκρατίας
Η μπούρκα δεν θα είναι υποχρεωτική για τις γυναίκες ανέφερε στο Sky News ο Σουχάιλ Σαχίν, εκπρόσωπος Τύπου του πολιτικού γραφείου των Ταλιμπάν στη Ντόχα, καθώς όπως εξήγησε «υπάρχουν διαφορετικά είδη μαντίλας».
«Η μπούρκα δεν είναι το μοναδικό χιτζάμπ (μαντίλα) που μπορεί να φοράει μια γυναίκα, υπάρχουν διαφορετικά είδη χιτζάμπ, που δεν περιορίζονται στην μπούρκα», δήλωσε ο Σαχίν, χωρίς να διευκρινίσει ποια είναι τα άλλα είδη χιτζάμπ που θα κρίνονται αποδεκτά από τους Ταλιμπάν.
Όταν οι Ταλιμπάν κυβερνούσαν τη χώρα αυτή, μεταξύ 1996-2001, τα σχολεία θηλέων ήταν κλειστά, οι γυναίκες δεν μπορούσαν να εργαστούν ούτε να ταξιδέψουν και ήταν υποχρεωμένες να φορούν δημοσίως μπούρκα, μια μαντίλα που καλύπτει όλα το σώμα και το πρόσωπο.
Με την επιστροφή στην εξουσία των Ταλιμπάν, πολλές χώρες και οργανισμοί προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξέφρασαν την ανησυχία τους για την τύχη των κοριτσιών και γυναικών στο Αφγανιστάν. «Μπορούν να λάβουν εκπαίδευση από το δημοτικό έως το πανεπιστήμιο. Ανακοινώσαμε αυτήν την πολιτική κατά τη διάρκεια διεθνών διασκέψεων, στη διάσκεψη της Μόσχα και εδώ στη διάσκεψη της Ντόχας, σημείωσε ο Σαχίν.
Χιλιάδες σχολεία στις περιοχές που ελέγχουν οι Ταλιμπάν παραμένουν ανοικτά, τόνισε.
Διαβάστε επίσης
Ταλιμπάν: Οι γυναίκες μας θα είναι ευτυχείς να ζουν εντός του πλαισίου της σαρίας
Μπορέλ: Πρέπει να καλέσουμε τους Ταλιμπάν να σεβαστούν τις δεσμεύσεις τους
Σακελλαροπούλου: Να μην αγνοήσουμε τις φωνές των γυναικών του Αφγανιστάν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μπόστιτς: Η Fed καθυστερεί αύξηση επιτοκίων λόγω ισχυρής αγοράς εργασίας
- Στο Αστυνομικό Τμήμα όλο το προσωπικό καθαριότητας του Δήμου Μήλου μετά από καταγγελία
- Πετρέλαιο: Κάτω από τα 63 δολάρια το WTI μετά την αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ
- Το Βερολίνο απορρίπτει την κριτική του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα
