• Διεθνής πολιτική

    Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): Ο Μητσοτάκης προσβάλει την ιστορία της χώρας με την αποχή στον ΟΗΕ

    • NewsRoom
    Η γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Ράνια Σβίγκου μιλάει κατά τη διάρκεια της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, για το θέμα της νέας ηγεσίας το οποίο ξεκινά σήμερα, Σάββατο 15 Ιουλίου 2023. Ήδη στην κούρσα της διαδοχής έχουν μπει οι βουλευτές Έφη Αχτσιόγλου και Ευκλείδης Τσακαλώτος. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

    Η γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ράνια Σβίγκου μιλάει κατά τη διάρκεια της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, για το θέμα της νέας ηγεσίας το οποίο ξεκινά σήμερα, Σάββατο 15 Ιουλίου 2023. Ήδη στην κούρσα της διαδοχής έχουν μπει οι βουλευτές Έφη Αχτσιόγλου και Ευκλείδης Τσακαλώτος. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ


    Με την επιλογή του για αποχή της Ελλάδας από την ψηφοφορία του ΟΗΕ για τη Γάζα «ο Κ.Μητσοτάκης προσβάλλει βάναυσα την ιστορία της χώρας, έρχεται, για άλλη μα φορά, σε ρήξη με την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της Ελλάδας…», αναφέρει η Ράνια Σβίγκου σε ανάρτηση της στο Facebook.

    Ειδικότερα η Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ  αναφέρει:

    «Πριν από λίγες μέρες ο κ. Μητσοτάκης πήγε στο Ισραήλ και είπε ότι «δεν πρέπει να υπάρξουν μεγάλες ανθρωπιστικές απώλειες».

    Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είπε ότι ανθρωπιστική εκεχειρία πρέπει να επιβληθεί “αν είναι απαραίτητη”.

    Χθες, η χώρα μας, με απόφασή του, απείχε στην ψηφοφορία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, για την κήρυξη ανθρωπιστικής εκεχειρίας. Προφανώς για αυτόν, οι απώλειες αμάχων στη Γάζα «δεν είναι μεγάλες», οπότε και η ανθρωπιστική παύση «δεν είναι απαραίτητη».

    Με τη συγκεκριμένη επιλογή του, ο Κ.Μητσοτάκης προσβάλλει βάναυσα την ιστορία της χώρας, έρχεται, για άλλη μα φορά, σε ρήξη με την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της Ελλάδας και βρίσκεται σε αντίθεση με τα αισθήματα ανθρωπιάς του ελληνικού λαού».

    Διαβάστε επίσης

    Πηγές ΥΠΕΞ: Γιατί η Ελλάδα απείχε από την ψηφοφορία στον ΟΗΕ για τη Γάζα

    Ανδρουλάκης: «Αδιανόητο ότι η κυβέρνηση δεν στήριξε το ψήφισμα του ΟΗΕ για ανθρωπιστική εκεχειρία»

    Υπ. Εθνικής Άμυνας: Τι ισχύει με την παροχή διευκολύνσεων στις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ