• Διεθνής πολιτική

    Στους 181.500 μειώθηκαν οι στρατιώτες του γερμανικού στρατού

    γερμανοί στρατιώτες


    Απογοητευτικό ήταν το αποτέλεσμα των προσπαθειών του Υπ. Άμυνας της Γερμανίας να αυξήσει τον αριθμό των στρατιωτών των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

    Σύμφωνα με δήλωση του Γερμανικού υπουργείου στο ειδησεογραφικό πρακτορείο dpa, ο αριθμός των στρατιωτών του γερμανικού στρατού έχει μειωθεί στις 181.500.

    Η ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας ήταν ένας από τους στόχους που έθεσε ο ίδιος ο Όλαφ Σολτς, όταν στις 27 Φεβρουαρίου του 2022,  τρεις μέρες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, είχε παρουσιάσει από το βήμα της Bundestag ένα μεγαλόπνοο σχέδιο ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ για τον εκσυγχρονισμό τους, κάνοντας λόγο για ένα «σημείο καμπής».

    Αν και κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου οι ένοπλες δυνάμεις της Δυτικής Γερμανίας θεωρούνταν από τις ισχυρότερες του κόσμου, μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, ξεκίνησε μια περίοδος αποψίλωσή τους. Μεταξύ άλλων, η στρατιωτική θητεία έπαψε να είναι υποχρεωτική για όλους τους άνδρες στα 18 τους έτη, ενώ και η χρηματοδότηση είχε περιοριστεί σταδιακά, κάνοντας δύσκολη τη συντήρησή ενός μεγάλου στρατού.

    πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Ιταλία: Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού Βιτόριο Σγκάρμπι

    Τορόντο: Χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα λόγω ενός… περίεργου ρακούν!

    Alpha Real Estate Services: Από 2 Απριλίου η επιστροφή κεφαλαίου 2,20 ευρώ/μετοχή



    ΣΧΟΛΙΑ