ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στόλτενμπεργκ: Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι δύο πολύτιμοι και σημαντικοί Σύμμαχοι, που συμβάλλουν στην κοινή άμυνα και ασφάλεια
«Είναι θετικό που η Ρωσία προετοιμάζεται να έρθει στο τραπέζι και να μιλήσει μαζί μας», δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, λίγο μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης των Υπουργών Εξωτερικών της Συμμαχίας.
Ο κ. Στόλτενμπεργκ είπε ότι είναι σημαντικός ο διάλογος ΗΠΑ-Ρωσίας που θα αρχίσει στη Γενεύη τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου και στη συνέχεια στις Βρυξέλλες στο Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας στις 12 Ιανουαρίου, ενώ θα ακολουθήσει και η συζήτηση στο πλαίσιο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στις 13 Ιανουαρίου.
«Το ΝΑΤΟ δεσμεύεται σε διάλογο με τη Ρωσία καλή τη πίστει. Πρέπει όμως να είμαστε προετοιμασμένοι και για το ενδεχόμενο η διπλωματία να αποτύχει», προειδοποίησε ο Γενς Στόλτενμπεργκ. Υπενθύμισε για άλλη μια φορά, ότι η όποια επίθεση κατά της Ουκρανίας θα έχει σοβαρές συνέπειες και βαρύ τίμημα για τη Ρωσία, προσθέτοντας ότι «το ΝΑΤΟ υποστηρίζει πλήρως την ακεραιότητα της Ουκρανίας».
Ο Γενς Στόλτενμπεργκ εξέφρασε επίσης τη λύπη των Συμμάχων του ΝΑΤΟ γιατί η Ρωσία δεν έχει κάνει βήματα αποκλιμάκωσης και συνεχίζει να συγκεντρώνει στρατεύματα γύρω από την Ουκρανία.
Τέλος, ο κ. Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ δεν θα συμβιβαστεί ως προς το δικαίωμα της κάθε χώρας να διαλέγει τον δικό της δρόμο, σημειώνοντας πως δεν υπάρχουν Σύμμαχοι δεύτερης κατηγορίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
ΗΠΑ: Πίεση στα νοσοκομεία καθώς αυξάνονται οι νοσηλείες – Πιθανό νέο ρεκόρ σήμερα
Καζακστάν: Αστυνομικοί και στρατιώτες συλλαμβάνουν όποιον πλησιάζει το αεροδρόμιο
Turkish Airlines: Ακυρώνει τις πτήσεις προς το Καζακστάν έως τις 9 Ιανουαρίου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νέα σελίδα για την Τράπεζα Ηπείρου: ΑΜΚ 30 εκατ. ευρώ και πλειοψηφία 51% στην Capstone Capital
- Απίστευτο: Δήλωσε κέρδη από κρυπτονομίσματα 3,14 εκατ. ευρώ και η εφορία δεν αναγνώρισε… 21.000 ευρώ για τεκμήρια διαβίωσης!
- Η Chios Navigation ύψωσε την ελληνική σημαία στο Doric Flame
- LVMH: Από την πίεση των μετόχων στην πρώτη σαφή κίνηση – Ο Antoine Arnault στην εκτελεστική επιτροπή του ομίλου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.