ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι Δυτικοί σύμμαχοι της Ουκρανίας απηύθυναν νέα έκκληση σήμερα να δοθεί στην Ουκρανία ό,τι χρειάζεται προκειμένου να νικήσει τη Ρωσία, με τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ να προειδοποιεί για τον κίνδυνο να νικήσει η Μόσχα, καθώς πλησιάζει η επέτειος της έναρξης του πολέμου.
Κατά τη δεύτερη ημέρα της Διάσκεψης για την Ασφάλεια, που διεξάγεται στο Μόναχο της Γερμανίας, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, εκτίμησε πως δεν υπάρχει «καμία ένδειξη που να δείχνει» πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν «άλλαξε φιλοδοξίες».
Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της σύγκρουσης, είναι απαραίτητο να «δώσουμε στην Ουκρανία ό,τι χρειάζεται προκειμένου να νικήσει και να επιβιώσει ως ανεξάρτητο κυρίαρχο έθνος στην Ευρώπη», ανέφερε στην ομιλία του ο επικεφαλής της Ατλαντικής συμμαχίας.
«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος όλων είναι ο Πούτιν να νικήσει. Αν ο Πούτιν νικήσει στην Ουκρανία, το μήνυμα για εκείνον και για άλλους αυταρχικούς ηγέτες θα είναι πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη για να αποκτήσουν αυτό που θέλουν», προειδοποίησε.
Σχεδόν έναν χρόνο μετά την έναρξη, στις 24 Φεβρουαρίου 2022, της ρωσικής εισβολής, καμία ένδειξη χαλάρωσης δεν είναι ορατή.
Οι μάχες έχουν προκαλέσει δεκάδες χιλιάδες θύματα στα δύο στρατόπεδα και το ΝΑΤΟ φοβάται μια νέα επίθεση μεγάλης κλίμακας της Μόσχας προσεχώς.
Το Κρεμλίνο κινητοποιεί «εκατοντάδες χιλιάδες στρατεύματα», και προμηθεύεται «περισσότερα όπλα από αυταρχικές χώρες όπως το Ιράν και η Βόρεια Κορέα», υπογράμμισε ο Στόλτενμπεργκ.
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ επρόκειτο επίσης να καλέσει τη Δύση «να μην κάνει το ίδιο λάθος με την Κίνα» που έκανε με τη Ρωσία, η οποία δημιούργησε δεσμούς ενεργειακής εξάρτησης με την Ευρώπη, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του που είχαν διαβιβάσει στο AFP συνεργάτες του.
Διαβάστε επίσης:
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Θα συνεχίσουμε ενωμένοι να στηρίζουμε την Ουκρανία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Απίστευτο: H CAF ανέτρεψε το αποτέλεσμα του τελικού στο Κόπα Άφρικα – Νικητής το Μαρόκο, τιμωρήθηκε η Σενεγάλη
- Στάσσης, Σιάμισιης, Τζαννετάκης, Καρύδας (Bloomberg): Πώς διαμορφώνονται οι ενεργειακές ισορροπίες με την κρίση στη Μέση Ανατολή
- Στη Βουλή η δεύτερη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Ποιοι βουλευτές είναι στο φάκελο;
- Τηλεπικοινωνίες-Τεχνολογία: Επενδύσεις άνω των €1,3 δισ. το 2025
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.