ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στόλτενμπεργκ: Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι δύο πολύτιμοι και σημαντικοί Σύμμαχοι, που συμβάλλουν στην κοινή άμυνα και ασφάλεια
«Ο Πρόεδρος Πούτιν αποτυγχάνει στην Ουκρανία, αλλά δεν έχει εγκαταλείψει τον βάρβαρο πόλεμο», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.
Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον νέο πρωθυπουργό της Σουηδίας Ουλφ Κρίστερσον, ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας σημείωσε ότι η διαδικασία ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας είναι η πιο γρήγορη στη σύγχρονη ιστορία του ΝΑΤΟ.
Ο ίδιος ανέφερε ότι σχεδόν όλοι οι σύμμαχοι έχουν ολοκληρώσει τις εθνικές τους διαδικασίες σχετικά με την ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ.
«Όλοι συμφωνούμε για την σημασία του μνημονίου που υπέγραψαν η Σουηδία, η Φινλανδία και η Τουρκία και για την ανάγκη αντιμετώπισης των δικαιολογημένων ανησυχιών της Τουρκίας. Καλωσορίζω τα μεγάλα, σταθερά βήματα που κάνει η Σουηδία για να εφαρμόσει το τριμερές μνημόνιο, βάζοντας τέλος στους περιορισμούς για τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία, ενισχύοντας σημαντικά τη συνεργασία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, απαγορεύοντας τη συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις συμπεριλαμβανομένου του PKK και εργαζόμενη για τον κοινό μηχανισμό εφαρμογής σε ζητήματα όπως οι εκδόσεις (καταζητουμένων) και η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας», επισήμανε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.
«Είμαστε απόλυτα δεσμευμένοι στη συμφωνία μεταξύ της Σουηδίας, της Φινλανδίας και της Τουρκίας και κάνουμε ό,τι μπορούμε, όσο πιο σύντομα μπορούμε για την εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων», τόνισε από την πλευρά του ο Έλφ Κρίστερσον.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΑΒΑΞ: Τα επόμενα ορόσημα στη Γραμμή 4 του Μετρό – Μπλοκαρισμένος παραμένει ο σταθμός «Ευαγγελισμός»
- Στα χέρια ΤΕΡΝΑ – ΜΕΤΚΑ η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου – Σύμβαση 300 εκατ. ευρώ
- H super Eurobank και το θολό story της Alpha, το ράλι της ΕΥΔΑΠ, o Paulson και ο Εξάρχου, τo shopping της Αγγελικούση, το placement του Σίψα, o Greg και οι 15 βουλευτές, o Μαργώνης της Παπαστράτος στο My Story και ποιος επιχειρηματίας «αποθεώνει» Τσίπρα!!
- Διονύσης Θεοδωράτος: Απαιτείται συλλογική προσπάθεια και τρεις προϋποθέσεις για την ηλεκτροδότηση των ακτοπλοϊκών πλοίων στα λιμάνια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.