• Διεθνής πολιτική

    Στόλτενμπεργκ: «Είμαστε προετοιμασμένοι ακόμα και για πυρηνικό πλήγμα»

    • NewsRoom
    Ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ μπροστά από λογότυπο του NATO

    Γενς Στόλτενμπεργκ


    Το ΝΑΤΟ είναι προετοιμασμένο για κάθε απειλή και κάθε είδους πλήγμα σε κάποιο από τα μέλη του, υπογράμμισε ο επικεφαλής της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ ερωτηθείς σήμερα για το ενδεχόμενο ρωσικού χτυπήματος με πυρηνικά όπλα.

    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι συγκαλυμμένες απειλές της Μόσχας για πυρηνικό χτύπημα είναι επικίνδυνες και απερίσκεπτες καθώς η Ρωσία γνωρίζει ότι ένας πυρηνικός πόλεμος δεν μπορεί να έχει νικητή, όπως μετέδωσε το Reuters.

    Το ΝΑΤΟ παρακολουθεί στενά το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας

    Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο Γ. Στόλτενμπεργκ διευκρίνισε ότι το ΝΑΤΟ παρακολουθεί στενά το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας και δεν έχει δει καμία αλλαγή στις θέσεις του. Παράλληλα, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ ενημέρωσε ότι η Συμμαχία θα προχωρήσει κανονικά τις τακτικές ετήσιες ασκήσεις πυρηνικής αποτροπής, καθώς η ακύρωσή τους θα έστελνε λάθος μήνυμα στη Μόσχα.

    Σύμφωνα με τον Γ. Στόλτενμπεργκ, η στρατιωτική ισχύς του ΝΑΤΟ συνιστά το καλύτερο μέσο για να αποτραπεί οποιαδήποτε κλιμάκωση των εντάσεων με τη Ρωσία, η οποία έχει εκφράσει συγκαλυμμένες απειλές χρήσης πυρηνικών όπλων κατά της Ουκρανίας. Σε άλλα σημεία των δηλώσεών του, ανέφερε ότι οποιαδήποτε επίθεση σε υποδομές κρίσιμης σημασίας της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ θα πυροδοτούσε μια “συλλογική και αποφασιστική απάντηση”.

    Ο Στόλτενμπεργκ ενημέρωσε ακόμα ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ αυξάνουν τα μέτρα ασφαλείας γύρω από κρίσιμες εγκαταστάσεις στον απόηχο των επιθέσεων στους αγωγούς φυσικού αερίου στη Βαλτική Θάλασσα (Nord Stream).

    Διαβάστε επίσης

    Κρεμλίνο: «Δεν έχουμε μεγάλες προσδοκίες από τη σύνοδο της G7»

    Ρωσία: Στους “τρομοκράτες και εξτρεμιστές” καταχωρήθηκε η πλατφόρμα Meta

    Γέλεν σε G20: Να παγώσουν τα χρέη των χωρών που κινδυνεύουν από επισιτιστική ανασφάλεια



    ΣΧΟΛΙΑ