• Διεθνής πολιτική

    Κρεμλίνο: «Δεν έχουμε μεγάλες προσδοκίες από τη σύνοδο της G7»

    • NewsRoom


    Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως έχει περιορισμένες προσδοκίες για τη σημερινή διαδικτυακή σύνοδο των χωρών της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών (G7) στην οποία αναμένεται να μιλήσει ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

    “Το κλίμα πριν από αυτήν τη σύνοδο είναι πολύ σαφές και πολύ προβλέψιμο. Η αντιπαράθεση θα συνεχιστεί”, δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος είπε επίσης πως η Ρωσία “θα επιτύχει όλους τους στόχους που έχει θέσει” στην Ουκρανία.

    Τι ανέφερε ο Ζελένσκι

    Επέκρινε επίσης τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν που υποσχέθηκε στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι “εξελιγμένα συστήματα” αντιαεροπορικής άμυνας.

    “Εκ των πραγμάτων, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη εμπλακεί στη σύγκρουση αυτή”, εκτίμησε. Και οι παραδόσεις τέτοιων συστημάτων το μόνο που θα κάνουν είναι να καταστήσουν “τη σύγκρουση αυτή πιο μακρά και πιο επώδυνη για το ουκρανικό μέρος”, είπε ο Πεσκόφ. “Όμως αυτό δεν θα αλλάξει τους στόχους μας, ούτε το τελικό αποτέλεσμα”, πρόσθεσε.

    Διαβάστε επίσης

    ΟΗΕ: Με τους χθεσινούς βομβαρδισμούς η Ρωσία «ενδέχεται να παραβίασε το δίκαιο του πολέμου»

    Οριστικό: Συμφωνία Ισραήλ-Λιβάνου για ΑΟΖ

    Ουκρανία: Δεκαεννέα νεκροί από τους χθεσινούς ρωσικούς βομβαρδισμούς



    ΣΧΟΛΙΑ